Πολιτική

Φίλης: Τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων

Φίλης: Τοποθετήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων
Φίλης: Κριτική στο υπουργείο Παιδείας άσκησε ο τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ζητώντας να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας.

Με αφορμή το άνοιγμα των λυκείων αύριο, ο αρμόδιος τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνει ότι «αύριο ανοίγουν ακόμα μια φορά τα Λύκεια έτσι ακριβώς όπως έκλεισαν», ενώ ζητά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας.

Μιλώντας στο pagenews.gr, είχε τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τις πανεπιστημιακές αρχές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως, ενώ είχε μιλήσει και για την ανάγκη εμβολιασμού των καθηγητών.

Φίλης

Φίλης: Η ανακοίνωση για τα σχολεία

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης σημειώνει: «Τα δημοτικά και γυμνάσια συμπληρώνουν σχεδόν χρόνο κλειστά! Η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλητής των κλειστών σχολείων στον κόσμο, και αυτό το στατιστικό στοιχείο έχει όνομα και υπεύθυνο. Λέγεται υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΝΔ. Τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ δεν δίνουν καν (δεν λέω να το σχολιάσουν κιόλας) αυτό το κρίσιμο στοιχείο: τα ελληνικά σχολεία έχουν μείνει κλειστά 21 από τις 38 εβδομάδες του ενεργού, πλην διακοπών, σχολικού έτους. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 14 στις 38 εβδομάδες. Εφτά εβδομάδες λιγότερες για τους μαθητές μας στις τάξεις, αλλά και 21 βδομάδες τηλεκπαίδευσης με τεχνικά προβλήματα, όλο αυτό το σκάνδαλο με τη σύμβαση Cisco, και καμιά υποβοήθηση των εκπαιδευτικών να προσαρμόσουν το μάθημά τους στην κάμερα. Πασχίζουν, αλλά μόνοι τους και αυτοσχεδιάζοντας».

Αποδίδει την κατάσταση αυτό στο ότι «η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει μέτρα όταν έπρεπε» και εξηγεί: «Από πριν το καλοκαίρι του ‘20 ζητούσαμε μικρότερες και περισσότερες τάξεις, εναλλασσόμενα ωράρια, προσλήψεις περισσότερων αναπληρωτών και βέβαια μονίμων εκπαιδευτικών, μετεκπαίδευση για τις ιδιαιτερότητες και διαφορές του τηλε-μαθήματος, ευελιξία ανά γεωγραφική ενότητα με βάση τα τοπικά δεδομένα, μαζικά τεστ και κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Ακόμα και τώρα, 15 μήνες μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας δεν κάνει απολύτως τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση, απολύτως τίποτα το ουσιαστικό. Γιατί; Γιατί θα ήταν σαν να παραδέχεται την βαρύτατη αμέλειά του». Φίλης

Φίλης: Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι το μόνο που αλλάζει από αύριο, είναι η διενέργεια των self test, τα οποία, υποστηρίζει, «δεν προκύπτει ότι θα ενισχύσουν σημαντικά την επιδημιολογική επιτήρηση, ούτε ότι θα εφαρμοστούν με επιτυχία…Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση έτσι, είναι να «απλώνει» το δόγμα της ατομικής ευθύνης και σε αυτό τον τομέα, και στα τεστ».

Τέλος, ζητά από αύριο στα Λύκεια να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και προσθέτει: «Να αναπροσαρμοστεί με μείωση η ύλη. Να δοθεί έμφαση στο μάθημα και στην αναπλήρωση της ύλης, που στην πράξη δεν έχει διδαχθεί. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, να ακυρωθεί η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ. Εκτός από λανθασμένο, είναι και απάνθρωπο μέτρο για τους μαθητές της Γ’ τάξης, εν μέσω πανδημίας και ειδικών συνθηκών».

Κλείνοντας, εύχεται «σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καλή επιστροφή στις τάξεις και εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους τη βδομάδα που ξεκινά, για ασφαλή σχολεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments