Ελλάδα

Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

Πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης
Θεολόγος Ψαραδέλλης: Έφυγε σε ηλικία 78 ετών μετά από την νοσηλεία του στο Ερρίκος Ντυνάν με προβλήματα υγείας. Είχε διαγνωσθεί με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Πέθανε το βράδυ της Κυριακής ο Θεολόγος Ψαραδέλλης σε ηλικία 78 ετών. Ο θανών είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, αλλά τελικά απαλλάχθηκε. Αξίζει να υπενθυμιστεί,  ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού μετά την απόρριψη της αίτησης αναβολής της μεταγωγής του, από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ο κ. Ψαραδέλλης νοσηλευόταν διασωληνωμένος με προβλήματα υγείας στο Ερρίκος Ντυνάν. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πνευμονίτιδα ακολούθως διεγνώσθη με αναπνευστική ανεπάρκεια, του χορηγήθηκε ισχυρή αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Θεολόγος Ψαραδέλλης

Ποιος ήταν ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

Συνταξιούχος του ΙΚΑ και πατέρας δύο παιδιών ήταν ένας ένας από τους ηγέτες του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ανήκε στον χώρο των τροτσκιστών και είχε έντονη αντιδικτατορική δράση. Τον Ιούλιο του ’70 καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Δραπέτευσε για τη Μυτιλήνη, από όπου καταγόταν, και κατόπιν έφυγε τη νύχτα με βάρκα για την Τουρκία. Όπως ανέφερε συχνά ο ίδιος, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Από εκεί δραπέτευσε και πήγε στη Βουλγαρία. Μάλιστα κατά τη από τη δεκαετία του ’80 υπήρξε σειρά ερευνών της Αστυνομίας για τον Ψαραδέλλη, που εθεωρείτο όμως “θεωρητικός” του τροτσκιστικού χώρου.

Στις φυλακές Δομοκού ο Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στο κελί του στις φυλακές Δομοκού την Παρασκευή 9 Απριλίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κάνει απεργία πείνας επί 27 ακριβώς ημέρες, την οποία τερμάτισε στις 14 Μαρτίου. Η απεργία πείνας του είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό χώρο, καθώς το μέλος της 17 Νοέμβρη είχε παραμείνει για παραπάνω από 10 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Μετά την επιστροφή του στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε και παρέμεινε φρουρούμενος σε απλό θάλαμο μέσα στο νοσοκομείο της Λαμίας απ’ όπου και το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου, κάτω από άκρα μυστικότητα και με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων μεταφέρθηκε και πάλι στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, η μεταφορά του έγινε μετά την απόρριψη του αιτήματος του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments