Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 13/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 13/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 13/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (13/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 4.033 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.812 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 554 νέες λοιμώξεις. Ακολουθεί η Λάρισα, η οποία κατέγραψε 139 μολύνσεις, κι έπειτα η Κοζάνη με 112 κρούσματα.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 95 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 192 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 210 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 172 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 219 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 559 κρούσματα
  • Νήσων: 19 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 154 κρούσματα
  • Πειραιώς: 287 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 554 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 95.

Κρούσματα σήμερα 13/4: Ο Σαρηγιάννης λέει να «θυσιάσουμε» το Πάσχα για το καλοκαίρι

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γιορτών που έρχονται.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας πανελλαδικά, σημειώνοντας ότι είναι προτιμότερο να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό για να μην γκρεμίσουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, όσα θα χτίσουμε μέχρι τότε.

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, τις αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, πράγμα που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα. Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα, εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνοπάρτι που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments