Πολιτική

Γεωργαντάς: Πρέπει να επαληθευτούν τα self tests

Γεωργαντάς: Πρέπει να επαληθευτούν τα self tests
Γεωργαντάς: Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε σχετικά με τα τεστ αυτοδιάγνωσης λέγοντας πως είναι ένα υπερόπλο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε σχετικά με τα self tests και το ψηφιακό πιστοποιητικό. Ο υφυπουργός σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως έχει παρατηρηθεί πτώση των μετακινήσεων. Ακόμη, είχε αναφέρει πως τον Μάϊο πρόκειται να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα self test είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό, ενώ πρόσθεσε ότι  380 χιλιάδες self test διατέθηκαν μέσα 3 ημέρες σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα. Γιώργος Γεωργαντάς

Γεωργαντάς: “Τα θετικά self tests πρέπει να επαληθεύονται”

Ο κ Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές.

Σχετικά με το πράσινο  ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι το πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.

Γεωργαντάς: Πάει εξαιρετικά το πρόγραμμα των ραντεβού

Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα με τα ραντεβού των εμβολιασμών πάει πάρα πολύ καλά και ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται, καθώς είτε μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ είτε μέσω της πλατφόρμας κλείνει το ραντεβού που επιθυμεί. «Είναι η πρώτη φορά που το κράτος έρχεται στον πολίτη με αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο νόσησης ανεξαρτήτως ηλικίας, οι οποίοι ανέρχονται στους 270.000. Η πλατφόρμα για αυτούς θα ανοίξει μέσα στον Μάρτιο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομάδες αυξημένου κινδύνου και μετά θα πάρει σειρά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν και να πάνε σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, κάποια στιγμή και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το είδος των εμβολίων θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί και φαρμακοποιοί, ώστε να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι αυτοί», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει για το λιανεμπόριο χωρίς όμως να γίνεται κατάχρηση.

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments