Πολιτική

Μητσοτάκης – Δένδιας: Συνάντηση στο Μαξίμου πριν την Τουρκία

Μητσοτάκης – Δένδιας: Συνάντηση στο Μαξίμου πριν την Τουρκία
Μητσοτάκης - Δένδιας: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο στην Άγκυρα ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του.

Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Ο κ. Δένδιας θα επισκεφτεί την γείτονα χώρα αποδεχόμενος πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά την άφιξή του στην τουρκική πρωτεύουσα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο δείπνο Ιφτάρ για τη γιορτή του Ραμαζανιού.

Πριν μεταβεί στην Άγκυρα, θα πάει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Επίσης, νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. «Υποστηρίζουμε σθεναρά τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

O κ. Δένδιας θα συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον δεύτερο να δηλώνει χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση του 62ο γύρου των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, «πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες».

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε για τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας πως με τον Νίκο Δένδια θα προετοιμάσουν το έδαφος για μια συνάντηση του Ρτεζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο. Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Από την μεριά του, ο κ. Δένδιας έχει πει: «Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία δυνατότητα να μιλάμε, μέσα στα πλαίσια της λογικής και του δικαίου βεβαίως. Γιατί αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε». Πάντως, το κατ’ αρχήν «ναι» του για συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι και μια έμμεση προαναγγελία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας και πραγματοποίηση του επόμενου 63ου γύρου των άτυπων συζητήσεων ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους διπλωμάτες. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments