Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 469 νεκροί και πάνω από 16.000 νέα κρούσματα

Ιταλία κορωνοϊός: 469 νεκροί και πάνω από 16.000 νέα κρούσματα
Ιταλία κορωνοϊός: Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά στα ύψη.

Σταθερά στα ύψη κυμαίνονται τα κρούσματα στην Ιταλία, καθώς κατέγραψε 16.168 νέες λοιμώξεις και 469 θανάτους από κορωνοϊό, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Υγείας. Σημειώνεται ότι η Ιταλία ετοιμάζει δύο εμβόλια που βρίσκονται σε πειραματική φάση, μιμούμενη την περίπτωση της Κούβας.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 115.557 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, αριθμός που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και το έβδομο υψηλότερο στον κόσμο. Συνολικά τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε 3,81 εκατομμύρια

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, σήμερα ανέρχονται σε 26,369, ελαφρά χαμηλωμένοι συγκριτικά με χθες. Όσον αφορά στις ΜΕΘ, σήμερα, Πέμπτη, έγιναν 216 νέες εισαγωγές και πλέον ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.490.

Τέλος, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της κατάστασης έκτατης ανάγκης που προέκυψε λόγω κορονοϊού, δήλωσε ότι «η Ιταλία θα λάβει 670.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου Pfizer τον Απρίλιο, 2.150.000 τον Μάιο και 4.000.000 περισσότερες δόσεις (σε σχέση με τις αρχικές συμφωνίες), τον Ιούνιο. «Είναι μια καλή είδηση. Το σχέδιο εμβολιασμού προχωρεί έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει», τόνισε ο Φιλιουόλο.

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτική καραντίνα για τουρίστες

Η Ιταλία επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών σε τουρίστες που φτάνουν από άλλες χώρες, ακόμα και αν προέρχονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού πριν αναχωρήσουν για την Ιταλία, ενώ θα διενεργήσουν και δεύτερο τεστ μετά τις πέντε ημέρες καραντίνας.

Μεγάλο μέρος της Ιταλίας παραμένει υπό αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το θανατηφόρο τρίτο κύμα της πανδημίας. Σημειώνεται ότι ήδη έχει τεθεί σε ισχύ η καραντίνα για επισκέπτες από άλλες χώρες οι οποίες δεν αποτελούν κράτη-μέλη της Ευρωπαΐκής Ένωσης, ωστόσο ο νέος κανονισμός φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί για όλους, είτε είναι κάτοικοι Ιταλίας είτε όχι, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιταλική κυβέρνηση οι περιορισμοί που είχαν τεθεί μέχρι στιγμής στις μετακινήσεις δεν περιλάμβαναν τα αεροπορικά ταξίδια.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε το εφιαλτικό χτύπημα της πανδημίας και έχει επίσημα καταγράψει περισσότερους από 108.000 θανάτους από κορωνοϊό μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments