Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Ο αντίπαλος στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο

Τσιτσιπάς: Ο αντίπαλος στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο
Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Γκαρίν στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Γκαρίν στον τρίτο γύρο του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο Τσιτσιπάς είχε προκριθεί στον τελικό του Mexican Open. Ακόμη, ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλεξάντερ Σβέρεβ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνας τενίστας είναι το φαβορί στην αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος, COSMOTE SPORT 6 HD), απέναντι στο Νο24 της κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς έχει παίξει μία φορά κόντρα στον Χιλιανό, πέρυσι στα ημιτελικά του τουρνουά του Αμβούργου, όπου κέρδισε με 2-1 σετ για να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο επόμενος αντίπαλος θα προκύψει από το ζευγάρι Πούιγ -Φόκινα.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Η δεύτερη νίκη του Χιλιανού

Ο τενίστας από την Χιλή πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο τουρνουά, επικρατώντας αυτή την φορά επί του Τζον Μίλμαν με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (15/04) με τον Έλληνα πρωταθλητή, μιας και στην πρεμιέρα του τουρνουά είχε νικήσει και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Το νο24 της παγκόσμιας κατάταξης χρειάστηκε μία ώρα και 41 λεπτά για να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αυστραλού, Μίλμαν, πανηγυρίζοντας την 6η σερί νίκη του στη χωμάτινη επιφάνεια, μετά τον τίτλο που είχε κατακτήσει τον περασμένο Μάρτιο στο Σαντιάγκο της Χιλής. Στο παρελθόν, Τσιτσιπάς και Γκαρίν έχουν τεθεί αντιμέτωποι μία φορά με τον 22χρονο πρωταθλητή να επικρατεί στους ημιτελικούς του τουρνουά του Αμβούργου το 2020.

Η ήττα Τσιτσιπά στο Mexican Open

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 6-4,7-6(3) από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά, στον μεγάλο αγώνα του Abierto Mexicano, μετρώντας έτσι έξι ήττες σε ισάριθμους τελικούς ATP 500 και οκτώ ήττες σε συνολικά 14 τελικούς καριέρας του.

Το ξεκίνημα του τελικού ήταν εξαιρετικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά. ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα, έκανε γρήγορο break προηγήθηκε με 4-1, είχε διπλό break point για το 5-1 όμως αυτό δεν έγινε και κάπου εκεί ήρθε η αντεπίθεση του Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς είχε προκριθεί στον τελικό κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, έναντι του 19χρονου Ιταλού, Λορένζο Μουσέτι, τον οποίο νίκησε έπειτα από 77 λεπτά αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Γερμανού πρωταθλητή απέναντι στον Τσιτσιπά, σε συνολικά επτά μεταξύ τους αναμετρήσεις και η πρώτη μετά από πέντε ήττες στη σειρά.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments