Διεθνή

Βέλγιο κορωνοϊός: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης

Βέλγιο κορωνοϊός: Τον Μάιο το άνοιγμα της εστίασης
Βέλγιο κορωνοϊός: Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε και αποφάσισε την σταδιακή άρση των μέτρων, ενώ καθόρισε την ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης.

Ο κορωνοϊός στο Βέλγιο φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση και η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη μέρα. Επιπροσθέτως σχετικά με τα εμβόλια, μετά την Βρετανία και την Εσθονία, στη λίστα προστίθεται και το Βέλγιο, με τη χώρα να αποφασίζει πως θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών για ένα μήνα. Οι υπουργοί υγείας της χώρας αποφάσισαν να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, σημειώνει ο ομοσπονδιακός υπουργός υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε σε μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, από ότι όλα δείχνουν το Βέλγιο προχωρά σε σταδιακή άρση των μέτρων. Μετά από μία πολύωρη συζήτηση η Επιτροπή πήρε τις αποφάσεις της σχετικά με το χρονοδιάγραμμα. Ακολούθως η γνωμοδότηση της Επιτροπής έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση.

Βέλγιο κορωνοϊός: Το χρονοδιάγραμμα

Στις 8 Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στο Βέλγιο αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης μετά από επτά ώρες συζητήσεων. Τότε, θα σταματήσει να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στις 19 Απριλίου θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία (μικρότερες τάξεις με φυσική παρουσία, οι μεγαλύτερες υβριδικά).

Στις 26 Απριλίου θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των επαγγελμάτων που απαιτούν επαφή. Την ίδια ημέρα, ανοίγουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα, χωρίς να απαιτείται να κλείνουν ραντεβού οι πελάτες ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους φτάνει τους 10.

Βέλγιο κορωνοϊός: Παγώνουν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Το Βέλγιο τελικά θα διακόψει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ενώ νωρίτερα σήμερα η χώρα είχε ανακοινώσει ότι θα συνέχιζε κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε λάβει καμία ένδειξη ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τον εμβολιασμό», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Gudrun Briat, εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι το Βέλγιο χθες έλαβε 36.000 δόσεις του εμβολίου, ενώ οι πολίτες που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Η χορήγηση του εμβολίου «παγώνει» προσωρινά, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ενώ τα εμβόλια θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρχει μία σαφής απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Βέλγιο κορωνοϊός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments