Διεθνή

Ουκρανία κορωνοϊός: Άνδρας νόσησε τέσσερις φορές

Ουκρανία κορωνοϊός: Άνδρας νόσησε τέσσερις φορές
Ουκρανία κορωνοϊός: Άνδρας νόσησε από κορωνοϊό όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές.

Σε μία περίοδο που οι ανθρώπινες απώλειες που άφησε στο πέρασμα του ο κορωνοϊός ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια, μία απίστευτη είδηση έρχεται από την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος από την πόλη Χάρκοβο νόσησε από τη νόσο covid-19 τέσσερις φορές. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η επαναμόλυνση ασθενών, καθώς και στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ο ασθενής προσβλήθηκε τέσσερις φορές από κορωνοϊό, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με τον γιατρό Ρομάν Ελισέεφ, που εργάζεται στο νοσοκομείο της πόλης νούμερο 17. Ο γιατρός αναφέρθηκε μάλιστα στους λόγους για τους οποίους προκλήθηκε αυτή η επαναλαμβανόμενη επαναμόλυνση του ασθενούς με τον ιό. Σύμφωνα με τον γιατρό, τα προβλήματα υγείας που είχε ο άνδρας δεν επέτρεψαν στο σώμα του να αναπτύξει ανοσία.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Γέηλ ερεύνησαν τα περιστατικά επαναμόλυνσης ασθενών με κορωνοϊό και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο ζήτημα του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά καθοριστικό ρόλο επίσης παίζει και η εκ νέου ενεργοποίηση υπολειμμάτων της μόλυνσης που είχαν παραμείνει στο σώμα του ασθενούς και πιθανώς να αποτέλεσαν την αιτία της επαναμόλυνσης.

Ουκρανία κορωνοϊός: Το lockdown στο Κίεβο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου

Στην Ουκρανία μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί 1,887,338 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 38,225 κατέληξαν, ενώ 1,442,618 ανάρρωσαν.

Το Κίεβο, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, θα παραμείνει υπό καθεστώς lockdown μέχρις τις 30 Απριλίου, καθώς τα ημερήσια κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό βρίσκονται σε άνοδο. Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko ανακοίνωσε την απόφαση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης στις 14 Απριλίου, αναφέροντας ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή, διαφορετικά το ιατρικό σύστημα δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ασθενών, αλλιώς θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι θάνατοι».

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές της πόλης έκλεισαν σχολεία και νηπιαγωγεία, θέατρα και εμπορικά κέντρα, ενώ οι καφετέριες και τα εστιατόρια επιτρέπεται μόνο να παρέχουν take away. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Κιέβου λειτουργούν τώρα με ειδικές κάρτες επιβατών για όσους εργάζονται για επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments