Αθλητισμός

Ράλλυ Ακρόπολις: Η Λαμία επίκεντρο του αγώνα

Ράλλυ Ακρόπολις: Η Λαμία επίκεντρο του αγώνα
Ράλλυ Ακρόπολις: Οι μηχανές θα ανάψουν κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

Η Λαμία είναι και επισήμως η πόλη που θα αποτελέσει την έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει από φέτος στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Την ανακοίνωση έκανε το πρωί της Παρασκευής (16/4) ο υφυπουργός Αθλητισμούς, Λευτέρης Αυγενάκης, στα γραφεία της Motorsport Greece στο ΟΑΚΑ.

Η Λαμία και το Λουτράκι είχαν καταθέσει πρόταση φιλοξενίας του κέντρου του αγώνα:

Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας στο WRC και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Μικροί και μεγάλοι μετρούν αντίστροφα για τις 9 – 12 Σεπτεμβρίου 2021 και αδημονούν για τις «μεγάλες» μάχες στα βουνά. Σημειώνεται ότι το Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον δέκατο γύρο της σεζόν του 2021.

Η Λαμία και το Λουτράκι είχαν καταθέσει πρόταση φιλοξενίας του κέντρου του αγώνα και τελικά επιλέχθηκε η πρώτη. Ωστόσο, η Κορινθία δεν θα μείνει έτσι. Η εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τα πληρώματα θα δοκιμαστούν σε ειδικές διαδρομές από το παρελθόν. Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, «θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα». Ράλλυ Ακρόπολις

Αναλυτικά ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε:

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες.

Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Στο ΟΑΚΑ έδωσαν το «παρών» οι περιφερειαρχές Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού, και Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αλλά και οι δήμαρχοι Λουτρακίου, Γιώργο Γκιώνη, Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, Αθηνώνς Κώστας Μπακογιάννης και ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ., Δημήτρης Φραγκάκης. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με τις ειδικές διαδρομές και το ακριβές πρόγραμμα του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments