Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Σταδιακά δαμάζεται η πανδημία

Βασιλακόπουλος: Σταδιακά δαμάζεται η πανδημία
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής μίλησε στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με τα εμβόλια και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μίλησε σχετικά με τα εμβόλια και τα self test. Ο καθηγητής είχε αναφέρει σε παλιότερες δηλώσεις του ότι το self test έχει πολλές πιθανότητες να είναι ψευδώς αρνητικό. Ακόμη, ο ίδιος έχει αναφέρει ότι είναι υπέρ του ανοίγματος της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα. Όπως είπε φαίνεται ότι δαμάζεται η πανδημία και μέρα με την μέρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.  Εξήγησε πως για πρώτη φορά υπήρξε μείωση των νοσηλευόμενων και του ιικου φορτίου, ενώ αναστρέφεται και ο λόγος εισιτηρίων – εξιτηρίων.

Βασιλακόπουλος: Σχετικά με το Πάσχα και τα self test

Ο ίδιος πρότεινε το Πάσχα να γίνει σε εξωτερικούς χώρους στις αυλές μας στο χωριό αφού όπως επεσήμανε δεν πρόκειται να τηρηθεί το lockdown και είναι προτιμότερο από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Αναφορικά με τα self test, τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βρίσκουμε τους θετικούς και έκανε παράκληση να μην σταματήσουν οι πολίτες να προσέχουν καθώς έχει πιθανότητες να βγει αρνητικό.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο ανέφερε πως είναι θετική η εικόνα μέχρι τώρα και ότι είναι καλύτερα να αφεθεί ελεύθερο και να καταργηθούν τα SMS τις καθημερινές. Ωστόσο υπογράμμισε πως το Σάββατο θα πρέπει να υπάρχει SMS και επιτήρηση και στα εμπορικά να μπαίνουν με σειρά.

Βασιλακόπουλος: «Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self test»

Μιλώντας για το θέμα των self tests, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «τα self tests είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το πόσο χρήσιμο εξαρτάται από το πώς θα χρησιμοποιηθεί. Το θετικό self test έχει πολύ υψηλή πιθανότητα να επιβεβαιωθεί. Το κράτος σωστά είπε ότι επειδή το θετικό self test μπορεί να μην είναι 100% θετικό, όποιος βγαίνει θετικός να κάνει έναν επιπλέον έλεγχο σε μια δομή υγείας.

Υποχρεωτικό για το χώρο της εργασίας θα γίνει επειδή πρέπει να βρούμε τρόπο να τσεκάρουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Υπάρχει η κοινωνία που πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί να πάει ένα παιδί εντελώς ανεμβολίαστο σχολείο. Προφανώς και πρέπει να είναι υποχρεωτικό το self – test, γιατί όταν αφήνεις κάτι στη βούληση των ανθρώπων μπορεί ένα ποσοστό να πει ότι δεν το κάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments