Ελλάδα

Μικρή χαλάρωση lockdown με self test – Διστακτικοί οι ειδικοί για το Πάσχα

Μικρή χαλάρωση lockdown με self test – Διστακτικοί οι ειδικοί για το Πάσχα
Οι ειδικοί δίνουν προτεραιότητα στην αφόρητη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Τα self test αποδείχτηκαν το σωτήριο «όπλο» της κυβέρνησης και χάρη σε αυτά πρόκειται να παρατηρήσουμε μία μικρή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέσα στις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 19 Απριλίου πρόκειται να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο της Κοζάνης και οι σχολές οδηγών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει για το τελευταίο 24ωρο 3.067 νέα κρούσματα, ενώ εκείνο που προκαλεί περισσότερη ανησυχία είναι η εκτόξευση των διασωληνωμένων στους 824. Αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει το διχασμό ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής, οι οποίοι έχουν βάλει προς το παρόν στον «πάγο» οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τις μετακινήσεις του Πάσχα.

Σχολές οδηγών: Σε λειτουργία ξανά από την επόμενη Δευτέρα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από την ερχόμενη Δευτέρα οι σχολές οδηγών θα ανοίξουν τις πόρτες τους ύστερα από πολλούς μήνες. Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, θα λειτουργούν με τους εξής τρόπους:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων θα γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Την ίδια μέρα ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Κοζάνη. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, η εβδομαδιαία μείωση κρουσμάτων στην περιοχή ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς ο μέσος όρος έπεσε στο 38,7 από το 59,3 της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα τωρινά δεδομένα επιτρέπουν την επανεκκίνηση της αγοράς στην Κοζάνη, η οποία παίρνει μπρος στις 19 Απριλίου, αποκλειστικά και μόνο με τη μέθοδο του click away. Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ευχήθηκε να ισχύει σύντομα για την υπόλοιπη χώρα ότι ισχύει και για την αγορά της Κοζάνης. Κορωνοϊός

Τι μέλλει γενέσθαι με το Πάσχα – Διστακτικοί οι ειδικοί

Εκείνο που μοιάζει να απασχολεί περισσότερο τους πολίτες είναι αν και φέτος κάνουμε Πάσχα κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση και δεν μπορεί η Επιτροπή να προκαταβάλλει από τώρα, ενώ τόνισε ότι εκείνο που έχει προτεραιότητα είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

«Σίγουρα το σύστημα Υγείας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την στιγμή, πιέζεται. Είναι προφανές και από τον αριθμό των θανάτων και από τον αριθμό των διασωληνωμένων. Είναι στοιχεία τα οποία τα λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας. Δεν έχει γίνει συζήτηση ακόμα. Όταν θα έρθει η στιγμή, θα γίνει στην Επιτροπή», απάντησε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Ωστόσο, το βασικό στοιχείο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το σύστημα Υγείας. Και επειδή η πίεση είναι αρκετά μεγάλη και έχουμε υψηλό αριθμό θανάτων, θα πρέπει να δούμε αυτό κατά προτεραιότητα και μετά να δούμε τα υπόλοιπα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments