Αθλητισμός

Θριαμβευτής στο Μονακό ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Θριαμβευτής στο Μονακό ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πήρε την κούπα στο Μονακό ο Έλληνας Τενίστας. Επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3.

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο.

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τον πρώτο τελικό στο Ακαπούκλο, γύρισε όμως δριμύτερος στο Μονακό.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία εμφάνιση στον τελικό του τουρνουά

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ και πήρε το τρόπαιο και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος ήταν σαρωτικός και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύσκολο έργο εξ αρχής κόντρα στον εξαιρετικό Αντρέι Ρούμπλεφ, No8 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού ο Ρώσος στα προημιτελικά είχε αφήσει εκτός τον Ραφαέλ Ναδάλ. Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης όμως ήταν αποφασισμένο για αυτό το τρόπαιο, παρουσιάστηκε σταθερό σ’ όλη τη διάρκεια του Masters και υπέταξε στα δύο σετ τον πολλά υποσχόμενο και χαρισματικό στο χώμα αντίπαλό του, που άργησε να μπει στο παιχνίδι.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρότι οι συναντήσεις με τον Ρούμπλεφ ήταν ισορροπημένες (4-4 η παράδοση πριν τον σημερινό τελικό σε επίσημους και μη αγώνες) ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχε μεγαλύτερη διαύγεια και ήταν συνεπής ως το τέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η παρουσία του και στο δεύτερο σετ, που έκανε από νωρίς μπρέικ και το εκμεταλλεύτηκε μέχρι το τέλος. Σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα ο Τσιτσιπάς προσπαθούσε με βαθιά χτυπήματα να ζορίσει τον Ρούμπλεφ στο wrong foot, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι μ’ αυτά τα χτυπήματα δυσκολευόταν να απαντήσει ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν πιο εντυπωσιακός, έβαλε περισσότερο πλουραλισμό στα χτυπήματά του επιστρατεύοντας ορισμένα εντυπωσιακά dropshots και passing shots. Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μαζί με το βαρύτιμο τρόπαιο θα πάρει και 251.085 ευρώ που ήταν το prize money του τουρνουά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments