Τεχνολογία

Apple watch: Νέα έρευνα της Apple για το αν το ρολόι μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό

Apple watch: Νέα έρευνα της Apple για το αν το ρολόι μπορεί να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό
Apple watch: Σε νέα έρευνα προχωρά η πολυεθνική εταιρεία για να δει εάν το ρολόι θα μπορεί στο μέλλον να ανιχνεύσει τον covid-19.

Δεν είναι κρυφό πως η Apple έχει βάλει στόχο να αναβαθμίσει το Apple watch σ ένα ιατρικό εργαλείο διάγνωσης, προσφέροντας κάτι περισσότερο από απλές fitness πληροφορίες. Για να το επιτεύξει αυτό, η εταιρία πολλές φορές συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Η νέα έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με το University of Washington για να μελετήσουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Apple Watch για την πρόβλεψη ασθενειών όπως ο κορωνοϊός ή τη γρίπη. Αιτία αυτής της έρευνας στάθηκε μια προηγούμενη ανεξάρτητη έρευνα από ερευνητές του Mount Sinai οι οποίοι έφτασαν στο συμπέρασμα πως το Apple Watch μπορεί να προβλέψει τον covid μέσω της παρακολούθησης των διακυμάνσεων των καρδιακών παλμών, μία εβδομάδα πριν το εργαστηριακό τεστ να βγει θετικό.

«Ο στόχος της μελέτης είναι να δούμε αν οι πληροφορίες που συλλέγονται από το Apple Watch και το iPhone μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια αναπνευστικών ασθενειών όπως το COVID-19», αναφέρουν οι διοργανωτές στη σελίδα πρόσληψης.

Η μελέτη επικεντρώνεται στην περιοχή του Σιάτλ επειδή οι κάτοικοι “ενδέχεται να έχουν υψηλότερο από τον κανονικό κίνδυνο αναπνευστικής νόσου λόγω της συχνής έκθεσης σε άλλους ανθρώπους μέσω εργασίας ή άλλων δραστηριοτήτων, καταστάσεων υγείας ή άλλων παραγόντων.”

Apple

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments