Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφέρει το ζήτημα πρακτικών των λοιμωξιολόγων

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφέρει το ζήτημα πρακτικών των λοιμωξιολόγων
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου αμφισβητεί την κυβέρνηση, θεωρώντας πως δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για το Πάσχα.

Κλιμάκωση των «επιθέσεων» ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και την κρίσιμη περίοδο του Πάσχα, σχετικά με τα κρούσματα και τις συναθροίσεις των πολιτών για τους εορτασμούς.

Σε μια περίοδο, λοιπόν, οι αποφάσεις θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξη τoυ Covid 19, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επαναφέρει το θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και των ειδικών. Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», όπου παραθέτει αποσπάσματα πρακτικών στα οποία φέρεται η κυβέρνηση να υποβάλλει στους ειδικούς τις αποφάσεις πρέπει να λάβουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πως την δημοσιοποίηση των πρακτικών, καθώς το ζήτημα αυτό είχε τεθεί στο τραπέζι από το Φθινόπωρο του 2020. Τσίπρας αγρότες

Η επίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αναμένεται να είναι ολομέτωπη, καθώς σύμφωνα με όσα λέγονται από την Κουμουνδούρου μετά από έξι σχεδόν μήνες δύο διαδοχικών lockdown τα μέτρα αποτυγχάνουν, οι αποφάσεις λαμβάνονται στα τυφλά και καθυστερεί και η ανοσία του εμβολιασμού λόγω του ομολογουμένως αποτυχημένου προγράμματος εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως τόνισε στη χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της».

Στο στόχαστρο φυσικά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο κατηγορεί ευθέως ως αποκλειστικό υπεύθυνο αυτής της κατάστασης που επικρατεί στην υγεία, στο εμπόριο και στην κοινωνία.

Όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί (19/4) ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα 90.4 FM», η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας μέσα από τις δικές της επιλογές και ταυτόχρονα έχει χάσει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας». Νάσος Ηλιόπουλος

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση επέλεξε πολύ συνειδητά να μην ασχοληθεί με τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς. Και όχι μόνο δεν φρόντισε να εφαρμόζονται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, αλλά κάποιες φορές έκανε και το ακριβώς αντίθετο. Η ρύθμιση της ΝΔ πως ένας εργαζόμενος, εφόσον μείνει σε καραντίνα, θα πρέπει μετά να δουλεύει για ένα μήνα απλήρωτες υπερωρίες, λειτουργεί ως αντικίνητρο για να ελέγχει ο ίδιος αν έχει νοσήσει. Την ίδια στιγμή, έχουμε μία κυβέρνηση που όχι μόνο έχει αποτύχει να στηρίξει την κοινωνία στο υγειονομικό σκέλος της πανδημίας, αλλά και στο σκέλος της οικονομικής επιβίωσης».\

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments