Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Αυξάνεται η λίστα κατηγορουμένων

Πυρκαγιά στο Μάτι: Αυξάνεται η λίστα κατηγορουμένων
Πυρκαγιά στο Μάτι: Όλο και μεγαλώνει η λίστα με τους κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Διευρύνεται ο κύκλος κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, όπου στέρησε τη ζωή 102 ανθρώπων. Μετά την απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου που αφέθηκε ελεύθερος, ένας εκ των δυο πρώην, υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας θα κληθεί σε απολογία, μετά την προσφυγή εις βάρος τους από συγγενείς των θυμάτων. Υπενθυμίζεται πως

Όλα αυτά λίγο πριν από την ολοκλήρωση της βασικής ανάκρισης για τις ευθύνες τις μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς. Στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων προστίθεται με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών και το όνομα του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. , ο οποίος αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2020, Χαράλαμπου Συρογιάννη, προκειμένου «η έκταση της ποινικής ευθύνης του να διερευνηθεί στα πλαίσια της ήδη διενεργούμενης κύριας ανακρίσεως σε συνδυασμό με το σύνολο του εκεί συλλεγέντος και πληρέστερου αποδεικτικού υλικού».

Σύμφωνα με την αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ζωή Νικολάου, «το συγκεκριμένο πρόσωπο «όφειλε εκ της θέσεως  του να κινητοποιήσει την υπηρεσία στην οποία προΐστατο, ερχόμενος ο ίδιος σε άμεση συνεννόηση και σύμπραξη με το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  διαθέτοντας τα εναέρια μέσα της υπηρεσίας του προς παροχή βοήθειας – πληροφοριών προς  απεγκλωβισμό κατοίκων από τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε συνεννόηση και με τις λοιπές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν στο συμβάν».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει πως «τα εναέρια μέσα που διέθετε, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών  υπηρετούντων στην Υ.Ε.Μ.Ε.Α. ήταν εξοπλισμένα με προβολείς και κάμερες με δυνατότητα μετάδοσης εικόνας ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύκτας με θερμική απεικόνιση και αναμφίβολα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφαλή και έγκαιρη απομάκρυνση κατοίκων και παραθεριστών από τις πληττόμενες περιοχές».

Υπενθυμίζεται πως οι συγγενείς των θυμάτων προσέφυγαν στην Εισαγγελία Εφετών κατά διάταξης εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την οποία είχε απορριφθεί έγκληση που είχαν καταθέσει κατά των Αριστείδη Ανδρικόπουλου αντιστράτηγου ε.α. πρώην υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και Χαράλαμπου Συρογιάννη, υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα όμως η η αντεισαγγελέας Εφετών Ζωή Νικολάου με διάταξή της έκανεδεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει δυο συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, δια του δικηγόρου τους Β. Καπερνάρου, για την περίπτωση του δεύτερου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments