Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ματθαιόπουλος

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ματθαιόπουλος
Φωτιά στο Μάτι: Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρώ μετά την απολογία του.

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, πρώην Υπαρχηγός και μετέπειτα Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ μετά την απολογία του σχετικά με τη φονική φωτιά στο Μάτι. Σημειώνεται ότι ο πρώην Υπαρχηγός ήταν ένας από τους κατηγορούμενοΥς για τη φωτιά στο Μάτι που στέρησε τη ζωή 102 συμπολιτών μας.

Δικηγόρος Ματθαιόπουλου: «Οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει»

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, ενώ επί σχεδόν επτά ώρες απαντούσε τις ερωτήσεις του ανακριτή και του εισαγγελέα σχετικά με τους χειρισμούς του τις κρίσιμες ώρες της 23ης Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Διαμαντή Μπασαρά, ο κατηγορούμενος έτυχες στοχοποίησης από συγκατηγορούμενό του, ο οποίος αποσκοπούσε στην αποποίηση των ευθυνών του. Ιδιαίτερα, ο κ. Μπασαράς δήλωσε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος δεν φέρει ευθύνες για τη φωτιά στο Μάτι. «Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ  Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση, οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Φωτιά στο Μάτι: Οι αποδοκιμασίες των συγγενών

Την ίδια στιγμή στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον του Βασίλη Ματθαιόπουλο, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους νεκρούς τους. «Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι», «ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσαν οι συγγενείς.

Με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν από τη δικαιοσύνη τη μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα». Παράλληλα άφησαν αιχμές για το ρόλο των κομμάτων στην υπόθεση: «θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments