Κόσμος

Κίνα Βαν Γκογκ: Στα ρεκόρ Γκίνες με 600 drones

Κίνα Βαν Γκογκ: Στα ρεκόρ Γκίνες με 600 drones
Κίνα Βαν Γκογκ: Ένα μοναδικό θέαμα παρακολούθησαν οι κάτοικοι όταν 600 drone φώτισαν τον ουρανό με την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκόγκ.

Στην Κίνα συνέβη κάτι μοναδικό όταν drones «ζωγράφισαν» την «Έναστρη νύχτα» του Βαν Γκογκ. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Βέβαια, η Κίνα έχει λάβει πολλές επικρίσεις από την Αμερική σχετικά με τον κορωνοϊό.

Όποιος δεν έχει δει το πρωτότυπο έργο «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ στο MoMA της Νέας Υόρκης, έχει σίγουρα δει αναπαραγωγές του σε αφίσες. Καμία αναπαραγωγή, ωστόσο, δεν ήταν τόσο πρωτότυπη και εντυπωσιακή όσο αυτή που προσφάτως εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό στην Κίνα. Κίνα Βαν Γκογκ

Το ρεκόρ Γκίνες

600 drones σχημάτισαν την «Έναστρη Νύχτα» και άλλα έργα του Βαν Γκογκ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως προς τη μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας animation από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Η εταιρεία παραγωγής drones EFYI Group συνεργάστηκε με το Tianjin University στην Κίνα για να «ζωγραφίσουν» στον ουρανό κάποια από τα πιο αγαπημένα, παγκοσμίως, έργα του Βαν Γκογκ.  Σε ένα show φωτός που έφερε το όνομα «A Tribute to Van Ghogh (Ένας φόρος τιμής στον Βαν Γκογκ)».

Κίνα Βαν Γκογκ: Τα drones

Χρησιμοποιήθηκε το μοντέλο drone Agile Bee II, το βάρος του οποίου είναι περίπου 1,4 κιλά, κινείται με ταχύτητα περίπου 32 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να παραμείνει εν πτήσει για έως 32 λεπτά. Για να χαρακτηριστεί animation το show έπρεπε τα drones να δίνουν 12 εικόνες ανά δευτερόλεπτο. H κριτής του Guinness World Records, Maggie Luo εκτίμησε ότι το show πληροί τις προδιαγραφές και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ.

Τα drones «αφηγήθηκαν» την ιστορία της ζωής του ζωγράφου και απέτισαν φόρο τιμής όχι μόνο στην «Έναστρη Νύχτα», αλλά και στο «Σταροχώραφο με κυπαρίσσια», στη σειρά έργων «Ηλιοτρόπια» και στο «Η μουριά, το φθινόπωρο». «Σκιτσάρισαν» επίσης και άλλα έργα του, όπως τα «Η ανθισμένη αμυγδαλιά», «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και «Αυτοπροσωπογραφία», μεταξύ άλλων.

Τα έργα του Βαν Γκογκ

Στη μαγευτική αυτή παράσταση, τα drones αφηγήθηκαν την ιστορία της ζωής του Ολλανδού ζωγράφου, αναδημιουργώντας τους πιο διάσημους πίνακες του. Μερικά από τα έργα αυτά ήταν η «Έναστρη Νύχτα», το έργο «Σταροχώραφα με Κυπαρίσσια», η γνωστή σειρά από «Ηλιοτρόπια», η «Ανθισμένη αμυγδαλιά», το «Υπνοδωμάτιο στην Άρλ» και το «Πορτραίτο».

Δείτε το εντυπωσιακό show είχε συνολική διάρκεια 26 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments