Ελλάδα

Κορωνοϊός – Άνδρος: Καθηγητής χωρίς αρνητικό self test

Κορωνοϊός – Άνδρος: Καθηγητής χωρίς αρνητικό self test
Κορωνοϊός - Άνδρος: Καθηγητής λυκείου πήγε στο σχολείο χωρίς το αρνητικό self test, χωρίς να του επιβληθεί κάποιο διοικητικό πρόστιμο πάντως.

Ο κορωνοϊός καλπάζει, αλλά στην Άνδρο σημειώθηκε ένα δυσάρεστο περιστατικό, καθώς ένας εκπαιδευτικός πήγε στο σχολείο χωρίς να έχει αρνητικό self test. Παρ’ όλα αυτά δεν του επιβλήθηκε κάποιο διοικητικό πρόστιμο. Πρόκειται για ένα από τα μεμονωμένα περιστατικά, καθώς η επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια όλης της χώρας στέφθηκε με επιτυχία, έχοντας κάνει όλοι το self test.

Η αποτίμηση των ελέγχων της Τρίτης για τον κορωνοϊό

Σε επτά συλλήψεις και στην επιβολή προστίμων 290.900 ευρώ προχώρησαν η ΕΛΑΣ και οι υπόλοιπες αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κατά τους χθεσινούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας καθηγητής επειδή προσήλθε στο Λύκειο Άνδρου χωρίς να έχει προσκομίσει αρνητικό self test. Δεν του επιβλήθηκε, πάντως, κάποιο διοικητικό πρόστιμο.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε κατοικία, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 80.247 έλεγχοι και καταγράφηκαν 887 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 80% για άσκοπη μετακίνηση.

Στιγμιότυπο από το 2ο Λύκειο Γλυφάδας, την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021. Στις τάξεις τους επέστρεψαν και πάλι οι μαθητές/τριες όλων των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, με υποχρεωτική τη διενέργεια δύο self test για τον κορονοϊό εβδομαδιαίως και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Αυτό αφορά τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η συνέντευξη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα όλων των σχολείων είναι κοντά. Αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας, Αλέξανδρος Κόπτσης θα δώσουν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας. Η συνέντευξη θα γίνει στις 11 το πρωί. Να σημειώσουμε ότι η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε το πρωί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 10 Μαΐου, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστή και η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. 

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», δήλωσε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε.

Με βάση τα παραπάνω, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στις 10 Μαΐου. Στις 11 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές στις 14 του μήνα, ενώ τα Δημοτικά θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου. Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments