Διεθνή

Βλαντίμιρ Πούτιν: Με μηνύματα προς τη Δύση και τους εσωτερικούς αντιπάλους το διάγγελμά του

Βλαντίμιρ Πούτιν: Με μηνύματα προς τη Δύση και τους εσωτερικούς αντιπάλους το διάγγελμά του
Βλαντίμιρ Πούτιν: Μηνήματα στο εξωτερικό και το εσωτερικό έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνύματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους». Να θυμίσουμε ότι σήμερα οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι και η ρώσικη αντιπολίτευση έχει καλέσει σε μεγάλες διαδηλώσεις, την ώρα που συνεχίζεται η κόντρα της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, όπως ονομάζεται η κοινή συνεδρία των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου. Αυτή ήταν η 17η φορά που το κάνει, στη διάρκεια της προεδρίας του. Αρχικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την έξοδο της χώρας από την υγειονομική κρίση.

«Ήμουν πάντα σίγουρος πως θα το ξεπεράσουμε» είπε. Έπειτα πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη τριών εμβολίων κατά του κορονοϊού από τη Ρωσία φανερώνει την αναπτυσσόμενη επιστημονική προοπτική της χώρας μας». Ακόμα, παρότρυνε τους Ρώσους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, ώστε έως το φθινόπωρο να έχει εξασφαλίσει η Ρωσία την επιδιωκόμενη «συλλογική ανοσία».

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναφέρθηκε και στα εμβόλια

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αναφέρθηκε και στα εμβόλια

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ότι το υγειονομικό σύστημα θα βασίζεται σε τεχνολογίες νέας γενιάς. «Δεν πρέπει να χάσουμε τις ευκαιρίες που μας έχει φανερώσει η πανδημία. Το παγκόσμιο ιατρικό σύστημα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα επανάσταση».

«Η στρατηγική μας είναι να επιτύχουμε και πάλι μια βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού και να διασφαλίσουμε ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία θα ανέλθει στα 78 έτη έως το 2030», ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν ανέφερε πως η Ρωσία θα επενδύσει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ρούβλια για επιστημονικούς σκοπούς. «Η χώρα μας θα είναι έτοιμη να αναπτύξει συστήματα ελέγχου και εμβόλια μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε περίπτωση που προκύψουν νέες μολύνσεις». «Η Ρωσία έλαβε πρωτοφανή μέτρα για την υποστήριξη της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, σώζωντας 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση της χώρας θα προωθήσει ιδιωτικές επενδύσεις για να στηρίξει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» πρόσθεσε.

«Ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου, τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ηλικίας 8-16 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα, με το μέσο ποσό να ανέρχεται σε 5.650 ρούβλια (74 δολάρια)», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Παράλληλα, σημείωσε πως οι έγκυες θα λαμβάνουν μηνιαία περίπου 6.350 ρούβλια. ΗΠΑ Ρωσία

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τι είπε για τις κυρώσεις της Δύσης

Την αντίθεσή του για τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, εξέφρασε ο Πούτιν. «Έχουν γίνει κάτι σαν… σπορ, οι μη φιλικές κινήσεις κατά της χώρας μας. Η Μόσχα θέλει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, ωστόσο τώρα στρέφονται εναντίον μας με ανεδαφικές κατηγορίες».

Επίσης, ο Πούτιν έστειλε σκληρό μήνυμα σε όσους αρνηθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση διαφορών: «Η Ρωσία θα βρει ασύμμετρους, γρήγορους και σκληρούς τρόπους να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, αν οι άλλες χώρες αρνηθούν το διάλογο μαζί της». «Η πρακτική της οργάνωσης πραξικοπημάτων και των προσπαθειών δολοφονίας αρχηγών κρατών είναι υπερβολική για εμάς», τόνισε, αναφερόμενος σε φήμες που προέκυψαν περί σχεδίου δολοφονίας του ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο και μελών της οικογένειάς του.

«Σε ορισμένες χώρες, έχει δημιουργηθεί μια άσχημη συνήθεια, να συνδέουν τη Ρωσία με τέτοιες πρακτικές. Θέλουμε πραγματικά να έχουμε καλές σχέσεις με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας. Αλλά αν κάποιος αντιληφθεί αυτές τις καλές προθέσεις ως αδυναμία, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή».

Βλαντίμιρ Πούτιν: Δείτε το ρεπορτάζ του Open

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments