Οικονομία

Μειωμένα ενοίκια: Πληρωμές σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων

Μειωμένα ενοίκια: Πληρωμές σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων
Μειωμένα ενοίκια: Λεφτά στους λογαριασμούς θα δουν από σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα ενοίκια αναφορικά με το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Λεφτά στους λογαριασμούς θα δουν από σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα ενοίκια αναφορικά με το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Μειωμένα ενοίκια: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 269.461 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 182,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Από το παραπάνω ποσό, τα 167,6 εκατ. ευρώ αφορούν 265.524 φυσικά πρόσωπα και τα 14,9 εκατ. ευρώ αφορούν 3.937 νομικά πρόσωπα.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Προηγήθηκε, χθες, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 15,7 εκατ. ευρώ σε 99.358 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021.

Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι σήμερα, συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 385 εκατ. ευρώ.

Μειωμένα ενοίκια: Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών

Στην τροπολογία που καταθέσαμε πριν από λίγο στη Βουλή, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

  • Η πρόβλεψη για τη δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Η παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021, και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτή καταβληθεί, εφάπαξ, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.
  • Η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021, με την καταβολή των 2 πρώτων μηνιαίων δόσεων.
  • Η πρόβλεψη για τη δυνατότητα καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2021.
  • Η άρση της φορολόγησης βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, εφόσον σε 1 από τα 2 προηγούμενα φορολογικά έτη δεν υπήρξε εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας.
  • Η μη επιβολή, στους πληττόμενους υπόχρεους και στους φορολογούμενους άνω των 60 ετών, της προσαύξησης φόρου που προκύπτει εάν το δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι μικρότερο του 30% του πραγματικού εισοδήματος.
  • Η μείωση, στο ήμισυ, για υπόχρεους που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση, της προσαύξησης φόρου που προκύπτει για δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές το οποίο υπερβαίνει το 20% και υπολείπεται του 30% του πραγματικού εισοδήματος.
  • Η εξαίρεση των έκτακτων εισοδημάτων από τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος επί του οποίου υπολογίζεται το ελάχιστο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  • Η απαλλαγή των κυνηγών που εξέδωσαν άδεια θήρας για το κυνηγετικό έτος 2020-2021, από την υποχρέωση καταβολής ποσών υπέρ του Δημοσίου, εφόσον εκδώσουν άδεια θήρας ίδιου τύπου με το προηγούμενο κυνηγετικό έτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments