Αθλητισμός

Βαθμολογία superleague: Όλα ανοιχτά μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής

Βαθμολογία superleague: Όλα ανοιχτά μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής
Βαθμολογία Superleague: Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο τέλος τον Παναθηναϊκό και έτσι παραμένει ακόμα το πρώτο φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη.

Μια ακόμα αγωνιστική των Play Off ολοκληρώθηκε στο πρωτάθλημα της Super League. Μετά και το τέλος της 5ης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Και μόνον αυτά, μιας και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα εδώ και αρκετό καιρό.

Η αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η αγωνιστική ήταν αυτή ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Οι «Πράσινοι» είχαν ανοίξει το σκορ νωρίς, στο 36ο λεπτό με τον Ιωαννίδη και κρατούσαν στα χέρια τους , τους τρεις βαθμούς. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με γκολ στο 90+2′ έδωσε στον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΚ, κρατώντας την έτσι στο +5 από τον Παναθηναϊκό. Με αυτή την ισοπαλία η Ένωση παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, αφήνοντας αρκετά πίσω την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι που πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου στη συνέχεια και να πάρει μεγάλες νίκες.

Στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καλύτεροι κατά διαστήματα και χάρη στο τέρμα του Σβαμπ από το 6ο λεπτό, επικράτησαν 1-0 και έτσι έπιασαν τους «κίτρινους» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο είναι από πάνω τους στην ισοβαθμία μιας και έχουν καλύτερα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες.

Το ματς που άνοιξε την αγωνιστική ήταν αυτό ανάμεσα στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα επικράτησαν 1-0 των Αρκάδων χάρη στο πρώτο τέρμα από την επιστροφή του στην Ελλάδα, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Πλέον η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ρίχνει το βάρος της στο ερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

  • Ολυμπιακός – Αστέρας 1-0 (52′ Παπασταθόπουλος)
  • Άρης – ΠΑΟΚ 0-1 (6′ Σβαμπ)
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (90+2′ Γκαρσία / 36′ Ιωαννίδης)

Η βαθμολογία των Play Off:

  • Ολυμπιακός 79
  • Άρης 57
  • ΠΑΟΚ 57
  • ΑΕΚ 55
  • Παναθηναϊκός 50
  • Αστέρας Τρίπολης 44

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments