Ελλάδα

Αρκουμανέας: Προανήγγειλε καμπάνια εμβολιασμών

Αρκουμανέας: Προανήγγειλε καμπάνια εμβολιασμών
Αρκουμανέας: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξη του μίλησε σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα και αναφέρθηκε στους θανάτους από τον ιό.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε σχετικά με τους εμβολιασμούς και τους θανάτους από την πανδημία. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε αναφέρει πριν από λίγες μέρες ότι ο δείκτης της θετικότητας έχει πέσει μετά από 11 εβδομάδες. Ακόμη, παλιότερα είχε μιλήσει για την διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξη του σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα ανέφερε ότι από τους θανάτους που έχουν καταγράφει από κορωνοϊό, μόνο το 4% αφορά ασθενείς που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Η προαναγγελία καμπάνιας για τους εμβολιασμούς

Σημείωσε επίσης στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι αντίστοιχο ποσοστό αφορά ασθενείς με σοβαρή νόσηση που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ο κ. Αρκουμανέας προανήγγειλε, επίσης, καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Έπεσε ο δείκτης της θετικότητας

Σε προηγούμενη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξήγησε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο, χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%. Να σημειώσουμε ότι το όριο συναγερμού που έχουν θέσει οι ειδικοί είναι το 4%.

Ο κ. Αρμουμανέας εκτίμησε ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν  η Επιτροπή είχε αποφασίσει να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθούσε και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια. Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Την Πέμπτη καταγράφηκαν ι 2.759 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.305 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 374 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 48 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. svg%3E

Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 128 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 143 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 92 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 206 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 397 κρούσματα
  • Νήσων: 17 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 156 κρούσματα
  • Πειραιώς: 166 κρούσματα
Βασιλακόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments