Ελλάδα

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 75% λέει ναι σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 75% λέει ναι σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Το 75% λέει ναι σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων. Πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ έδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει με θετικό μάτι τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού που προβάλλει η κυβέρνηση, με το 75% να λέει ναι σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων.

Οι περισσότεροι πολίτες αξιολογούν θετικά και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα. Η αποδοχή των εμβολίων είναι υψηλή, στο 75%, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκφράζει το 59% (31% ανησυχούν πολύ, 28% ανησυχούν αρκετά), το 18% δηλώνει μέτρια ανήσυχο, ενώ ένα 18% δηλώνουν λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (10% και 8% αντίστοιχα). Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ οι λιγότερο ανήσυχοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών. Το 75% δηλώνει πρόθυμο να εμβολιαστεί.

Το 56% των πολιτών απάντησαν ότι θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, το 13% μετά από δύο με τρεις μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δηλώνουν το 48% (25% πολύ, 23% αρκετά), το 21% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% λίγο έως καθόλου (10% και 15% αντίστοιχα).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα καθώς το 75% εκτιμά ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και μόλις το 16% τοποθετείται αρνητικά. Ειδικότερα, το 34% απαντά ότι η απόφαση κινείται σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, το 32% μάλλον σε θετική κατεύθυνση, το 9% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, το 55% τις υποδέχεται θετικά (26% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 29% μάλλον σε θετική κατεύθυνση), ενώ το 29% τις κρίνει αρνητικά (15% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 14% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση). Ένα ποσοστό 16% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Η έρευνα της Pulse είναι πανελλαδική και έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων το διάστημα 23 – 25 Απριλίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments