Διεθνή

Σαρλ Μισέλ: Τι δήλωσε για το sofagate και την Τουρκία

Σαρλ Μισέλ: Τι δήλωσε για το sofagate και την Τουρκία
Σαρλ Μισέλ: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεσμεύεται πλήρως ως προς τη στήριξη των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Ο Σαρλ Μισέλ επανήλθε στο περίφημο sofagate και εξήγησε τις σκέψεις πίσω από τις ενέργειές του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σαρλ Μισέλ είχε κρατήσει μία ήπια στάση, εκφράζοντας δημόσια ότι «λυπόταν βαθύτατα» για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ο Σαρλ Μισέλ προτίμησε να εκφράσει δημόσια τη λύπη του, παρά να ενεργήσει διαφορετικά, φοβούμενος ότι θα προκληθεί σοβαρότερο επεισόδιο. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει ότι δεσμεύεται πλήρως ως προς τη στήριξη των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου και αναφέρθηκε στις δύσκολες σχέσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μάρτιο, η ΕΕ από την πλευρά της παρουσίασε για την Τουρκία μια ατζέντα θετική, αναλογική και αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ενημέρωσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να «βάλει στο τραπέζι μια θετική ατζέντα, αλλά αναλογική και αναστρέψιμη» επισημαίνοντας ότι απαιτείται πρόοδος σε διάφορους τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι σχέσεις με την Ελλάδα και το Κυπριακό.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για sofagate: «Αν φορούσα κοστούμι και γραβάτα δεν θα συνέβαινε ό,τι συνέβη»

Η προέδρος της Κομισιόν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια, με αφορμή το περίφημο «Sofagate», το περιστατικό που τη βρήκε να παρακολουθεί όρθια τους Σαρλ Μισέλ και Ταγίπ Ερντογάν να κάθονται πρώτοι για να συζητήσουν, χωρίς να της προσφέρουν θέση, κατά την πρόσφτη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Άγκυρα. Κομισιόν

«Είμαι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι περίμενα να μου φερθούν στο ταξίδι στην Τουρκία, σαν Πρόεδρο της Επιτροπής. Δεν μπορώ να βρω δικαιολογία και πρέπει να συμπεράνω ότι αυτό που συνέβη, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα» είπε η φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συζήτηση για την Τουρκία. «Ένιωσα πληγωμένη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία, καθώς αυτό αφορά τις αξίες που αποτελούν τη βάση της Ένωσής μας και δείχνει πόσα πρέπει να κάνουμε ακόμη για να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με ισότητα απέναντι στους άντρες» πρόσθεσε.

«Όταν έφτασα στη συνάντηση υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο και χάρη σε αυτές το βίντεο έγινε viral. Δεν υπήρχε ανάγκη για υπότιτλους ή εξηγήσεις, οι εικόνες μιλούσαν μόνες τους», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments