Ελλάδα

Κεραμέως: Από τις 10 Μαΐου οι πρακτικές των φοιτητών

Κεραμέως: Από τις 10 Μαΐου οι πρακτικές των φοιτητών
Κεραμέως: Μέχρι πρότινος η πρακτική άσκηση επιτρεπόταν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω.

Την έγκρισή της για τις πρακτικές των τελειόφοιτων φοιτητών έδωσε η επιτροπή των ειδικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ήδη έχει γνωστοποιηθεί η παράταση του εαρινού εξαμήνου για τα πανεπιστήμια.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για την επέκταση της πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης φοιτητών τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα προγράμματα σπουδών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, από τις 10 Μαΐου. Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος η πρακτική άσκηση επιτρεπόταν να γίνεται μόνο από φοιτητές Επιστημών Υγείας και επί πτυχίω.

Επίσης, η υπουργός ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου επεκτείνονται οι κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις για τους φοιτητές τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε συγκεκριμένες σχολές, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά εντός ημέρας.

Παράταση του εξαμήνου στα πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, επί του θέματος ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, εξηγούσε στο Mega ότι “όλοι οι φοιτητές των σχολών υγείας που μπορεί να έρθουν σε επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό θα έχουν εμβολιαστεί. Για τους φοιτητές των σχολών υγείας, θα αναλάβουν τα τμήματά τους πώς θα προχωρήσει ο εμβολιασμός. Οι υπόλοιποι θα κάνουν την άσκησή τους αφού έχουν κάνει πρώτα το τεστ αυτοδιάγνωσης”.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Πιθανόν να έχουμε μια μικρή παράταση του ακαδημαϊκού εξαμήνου για όσες ασκήσεις δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των ωρών που χρειάζεται. Θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε τμήμα να μπορούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος Ιουλίου”.

Σχετικά με το πώς έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι “στην Ελλάδα τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικά κατά κανόνα. Εκείνα που είναι υποχρεωτικά είναι πολύ λιγότερα, και η εικόνα που έχουμε είναι ότι υπήρχε συμμετοχή όλων. Οι νέοι όροι λειτουργίας των πανεπιστημίων ξεκίνησαν κατόπιν συμβουλής των ειδικών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η τηλεκπαίδευση ακολουθείται από όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments