Πολιτική

Γιάννης Λαγός: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χρυσαυγίτη

Γιάννης Λαγός: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χρυσαυγίτη
Γιάννης Λαγός: Το Ευρωκοινοβούλιο γνωστοποίησε σήμερα το πρωί ότι αίρεται η ασυλία του.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Γιάννη Λαγό, του οποίου η ασυλία ήρθη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ευρωβουλευτής έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, και η έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης είναι θέμα χρόνου. Όπως σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, “από ελληνικής πλευράς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία των Αθηνών».

Τι έγινε στις Βρυξέλλες

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Η ψηφοφορία διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας (26/4) και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα (26/4), με τις ψήφους να είναι 658 υπέρ και 25 κατά ενώ 10 απείχαν. Τώρα οι Βρυξέλλες αναμένεται να ενημερώσουν τις ελληνικές δικαστικές αρχές και από εκεί και πέρα η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, καθώς τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος διέρρεε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που του προσφέρει άσυλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, ο Λαγός ετοιμάζεται να διαφύγει στη Νορβηγία. Ο καταδικασμένος πρώην Χρυσαυγίτης, με βάση το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Ανοιχτού Καναλιού από το Βέλγιο, ο Γιάννης Λαγός εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό και εξεταστικό κέντρο για τον κορωνοϊό του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία. 

Ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση ο Λαγός μαζί με τον Νίκος Μιχαλολιάκο και άλλους πέντε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παπά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ο Χρήστος Παππάς παραμένει φυγόποινος.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments