Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο σπίτι του

Μένιος Φουρθιώτης: Υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο σπίτι του
Μένιος Φουρθιώτης: Με κλειστά χαρτιά στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά τον «καίνε» οι συγκατηγορούμενοί του.
Μένιος Φουρθιώτης: Με κλειστά χαρτιά στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, αλλά τον «καίνε» οι συγκατηγορούμενοί του.

Ο Μένιους Φουρθιώτης πέρασε χθες την πρώτη του νύχτα στη φυλακή. Ο γνωστός παρουσιαστής βρέθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή. Ακόμη, ο ίδιος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, ενώ πρόκειται να απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μαζί του βρίσκονταν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, γνωστοί ποινικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησαν για τις σκηνοθετημένες -από τον ίδιο- επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη. 

Ωστόσο ο ίδιος κράτησε κλειστά τα χαρτιά σήμερα του κατά τη διάρκεια της προανάκρισης , αρνούμενος τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και τον οδηγούν με την ιδιότητα του κατηγορούμενου στο ανακριτικό  γραφείο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Τι κατέθεσε

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου», φέρεται να είπε  στο πρώτο στάδιο της έρευνας ενώ αυτές  τις μέρες προετοιμάζει με τη συνδρομή των δικηγόρων του την υπεράσπιση του επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ για τον ίδιο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Οι συγκατηγορούμενοί του αδειάζουν τον Μένιο Φουρθιώτη

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, επίσης, αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς δείχνουν προς την πλευρά του παρουσιαστή σε ό,τι αφορά τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του.

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθους συνεννόησης του με με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου» αναφέρει ο ένας από τους κατηγορούμενους ο οποίος λέει με νόημα πως είχε υποψιαστεί ότι ο παρουσιαστής εκτός από τη φύλαξη του, την οποία είχε αναλάβει,   «ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, εξεταζομενος στην προανάκριση είπε ότι τους είχε ζητήσει να του βρουν άτομα «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε». «Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο συγκατηγορούμενος μου».

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εργάζονται μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως προκύπτει από τις προανακριτικές τους απολογίες πολλές φορές συνόδευαν τον Μένιο  Φουρθιώτη στις μετακινήσεις του.

«Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο συγκατηγορούμενος μου να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα «ναι» και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη.» υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος του παρουσιαστή καθώς δούλευε κανάλι Έψιλον ως φύλακας.

«Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό.» είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως «τις  τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο.»

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πριν από λίγες ημέρες ο παρουσιαστής τους κάλεσε στο κανάλι και τους ζήτησε να πηγαίνουν περισσότερες ώρες στο σπίτι του καθώς δεν είχε και πάλι φύλαξη. «Δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου».

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε επίθεση σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. «Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία η πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου» είπαν και οι δυο. Ωστόσο, το «χτύπημα» σε βάρος του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη ήταν αυτό που θορύβησε τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε πως τον προσέγγισαν και του αποκάλυψαν ότι υπάρχει συμβόλαιο σε βάρος του το οποίο συνδέεται με τον παρουσιαστή.

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. » ανέφερε στην κατάθεση του, στο πλαίσιο της έρευνας, ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε: «Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει στις  6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα.»

Ως ηθικός αυτουργός ο Φουρθιώτης

Ο Μ.Φουρθιώτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός όσων έγιναν έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον αστυνομικών, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις. Φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεων τους.

Παράλληλα ο παρουσιαστής ερευνάται με εισαγγελική εντολή και όσον αφορά τις άλλες υποθέσεις, όπως οικονομική του δραστηριότητα, η χρήση πλαστών εγγράφων κ.α. που καταγγέλθηκαν πριν λίγο καιρό σε βάρος του.

Το κατηγορητήριο

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 35χρονου παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments