Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Τέσσερα νοσοκομεία στην Αττική ασφυκτιούν

ΠΟΕΔΗΝ: Τέσσερα νοσοκομεία στην Αττική ασφυκτιούν
ΠΟΕΔΗΝ: Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός, Γεννηματάς και Νίκαιας αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Αναστενάζουν τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν υψηλά. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.781 μολύνσεις, 63 νεκρούς και 805 διασωληνωμένους. Οι ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο είναι γεμάτες και το προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετήσει τους νοσούντες. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “δυστυχώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να υποφέρουν από την πανδημία. Διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται και σήμερα εκτός ΜΕΘ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο τρίτο κύμα της πανδημίας παρατηρείται σε τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής που κάθε ημέρα διαθέτουν τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ σε κλινικές κορωνοϊού”.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι “τα δύο νοσοκομεία Σισμανόγλειο (με 25 κλίνες ΜΕΘ) και ο Ερυθρός Σταυρός (με 30 κλίνες ΜΕΘ κανονικές και προσωρινές) δεν φθάνουν. Το Γεννηματάς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό και οι 33 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ κανονικές και προσωρινές ούτε εκεί φθάνουν. Το νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύει πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό και σε περίπτωση διασωλήνωσης εξυπηρετεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ”.

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει ότι έγιναν δωρεές οι οποίες αξιοποιήθηκαν αλλά η ΜΕΘ που φτιάχθηκε είναι σε ακατάλληλο χώρο για νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών κωρονοϊού.

“Χθες (28/4) το νοσοκομείο της Νίκαιας είχε το μεσημέρι 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Το Σισμανόγλειο 3 τους λιγότερους από προηγούμενες ημέρες. Το Γεννηματάς είχε 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ με τον ιό και δύο γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ” περιγράφει και συνεχίζει: “Ο Ερυθρός Σταυρός είχε 7 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού όταν αδειάζει μία κλίνη εξυπηρετούν με προτεραιότητα δικούς τους νοσηλεύομενους διασωληνωμένους ασθενείς. Γι’ αυτό και το μεγάλο πρόβλημα στα συγκεκριμένα τέσσερα νοσοκομεία ειδικά στη Νίκαια. Επίσης το Θριάσιο είχε χτες 2 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και 1 το Αμαλία Φλέμιγκ. Στο Αλεξάνδρας νοσηλεύονται κάθε ημέρα περί τους 8 ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στη καρδιολογική μονάδα. Είναι όμως στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ”.

Ελλείψεις σε προσωπικό

Ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των γενικών περιστατικών στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων λόγω της προσαρμογής τους αλλά και λόγω των ελλείψεων προσωπικού. “Σε εφημερεύον νοσοκομείο καρδιολογικό περιστατικό προσήλθε το απόγευμα. Περίμενε αξονική έκανε την επόμενη ημέρα το πρωί και μετά έγινε η εισαγωγή του. Πάνω από 12 ώρες ταλαιπωρίας” καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments