Τεχνολογία

Apple: Προειδοποιεί για ελλείψεις προϊόντων στο δεύτερο μισό του 2021

Apple: Προειδοποιεί για ελλείψεις προϊόντων στο δεύτερο μισό του 2021
Apple: Ο CEO της εταιρίας προειδοποιεί για την έλλειψη προϊόντων.

Προβλήματα διαθεσιμότητας στην Apple θα αρχίσουν να υπάρχουν εν καιρώ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετόχων για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, αποκάλυψε πως θα υπάρξουν ελλείψεις iPad και Mac μέσα στο δεύτερο μισό του 2021.

Ο Κουκ είπε ότι δεν θα παράσχει λεπτομέρειες σε επίπεδο προϊόντος, αλλά ότι θα υπήρχαν προβλήματα εφοδιασμού που επηρεάζουν  iPad και Mac:

«Όσον αφορά τον Λούκα σχετικά με τις ελλείψεις, αυτές οι ελλείψεις επηρεάζουν κυρίως τα PiPad‌ και το Mac. Περιμένουμε να προσφέρουμε περιφραγμένη προσφορά και όχι ζήτηση με περιορισμό».

Η ερώτηση αφορούσε τις ελλείψεις τσιπ που έχουν επηρεάσει πολλές εταιρείες τεχνολογίας. Ένας αναλυτής ρώτησε τον Κουκ πότε μπορεί να μειωθούν οι περιορισμοί εφοδιασμού και πότε η βιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει ορισμένες από τις δυναμικές της προσφοράς και εκείνος είπε πως ήταν δύσκολο να δοθεί μια καλή απάντηση, αλλά η Apple θα έκανε την καλύτερη δυνατή ζήτηση προϊόντων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα legacy nodes, όχι μόνο στη δική μας βιομηχανία αλλά και σε άλλες. Για να απαντήσω στην ερώτηση με ακρίβεια, θα πρέπει να ξέρω την πραγματική ζήτηση από κάθε “παίκτη” και πως αυτή θα αλλάξει τους επόμενους μήνες, οπότε είναι δύσκολο να δώσω μία καλή απάντηση. Έχουμε μία καλή κατανόηση της ζήτησης σε εμάς, αλλά το τι κάνουν οι υπόλοιποι δεν το γνωρίζω. Θα βάλουμε τα δυνατά μας, μόνο αυτό μπορώ να σας πω».

Ο CFO της Apple, Luca Maestri, επιβεβαίωσε ότι η Apple είχε αντίκτυπο από τις ελλείψεις των chip και θα δει μια διαδοχική μείωση των εσόδων περίπου 3 έως 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2021 λόγω των περιορισμών εφοδιασμού iPad‌ και Mac.

«Οι περιορισμοί προέρχονται από ελλείψεις σε ημιαγωγούς οι οποίες επηρεάζουν πολλές βιομηχανίες και είναι ένας συνδυασμός ελλείψεων στα πολύ υψηλά επίπεδα ζήτησης που βλέπουμε τόσο για τα iPad όσο και για τα Mac».

Apple

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές. Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (iMac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare θυγατρικές της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments