Τεχνολογία

Instagram: Δημιουργεί Creator Shops για να βγάζουν χρήματα οι influencers

Instagram: Δημιουργεί Creator Shops για να βγάζουν χρήματα οι influencers
Instagram: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή, τα οποία θα βοηθούν τους influencers να βγάζουν χρήματα.

Τη δημιουργία νέων χαρακτηριστικών στο Instagram, τα οποία έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους influencers και δημιουργούς περιεχομένου, να παράγουν ακόμα περισσότερα χρήματα για το περιεχόμενο των influencer ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ανάμεσα σε αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνεται ένα marketplace το οποίο θα βοηθά τα brands να βρίσκουν influencers των οποίων το περιεχόμενο και το κοινό αντιστοιχούν στους στόχους της εταιρίας.

Στόχος του marcketplace θα είναι να προσφέρει στη εταιρία ένα μεγαλύτερο ρόλο στην εύρεση δημιουργών περιεχομένου από brands. Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία των Creator Shops, τα οποία θα επιτρέψουν στους influencers να πωλούν προϊόντα στο Instagram απευθείας από τα προφίλ τους. 

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την τελευταία χρονιά. Πολλά φυσικά καταστήματα έπρεπε να κλείσουν λόγω των lockdowns, αλλά τα online παρέμειναν ανοιχτά. Αυτό μπορεί να γίνει πιο προσωπική και εύκολη εμπειρία», είπε ο CEO του Facebook. instagram

Τέλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός affiliate marketplace, από το οποίο θα μπορούν να παίρνουν ένα μερίδιο των πωλήσεων για τα προϊόντα τα οποία διαφημίζουν.

Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Ιστορία 

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments