Πολιτική

Λιβανός: Τι είπε για τους ελέγχους των προϊόντων

Λιβανός: Τι είπε για τους ελέγχους των προϊόντων
Λιβανός: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε σχετικά με τους ελέγχους των προϊόντων που γίνονται στα σύνορα και στην αγορά.
Λιβανός: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε σχετικά με τους ελέγχους των προϊόντων που γίνονται στα σύνορα και στην αγορά.

O Σπήλιος Λιβανός μίλησε σχετικά με τους ελέγχους των προϊόντων στα σύνορα. Ακόμη, ο ίδιος έχει πει πως η Κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει τους αγρότες. Επίσης, είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να χαθεί καμία επιδότηση από τους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη γίνει 4.447 έλεγχοι από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου μέχρι την Μεγάλη Τρίτη στα σύνορα και στην αγορά, από μικτά κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ της Οικονομικής Αστυνομίας, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΣΔΟΕ, της γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών.

Λιβανός: «Οι έλεγχοι θα ενταθούν»

Τα μικτά κλιμάκια που λειτουργούν με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού και υπό την εποπτεία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή, έχουν πραγματοποιήσει 2.962 ελέγχους το διάστημα ανάμεσα στη Δευτέρα 19 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι θα ενταθούν. «Στόχος μας» ανέφερε «είναι η προστασία του καταναλωτή και η διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων. Παράλληλα θέλουμε να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα και να προστατεύσουμε τους παραγωγούς μας από ελληνοποιήσεις».

Λιβανός: «Θα γίνονται έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου»

Και πρόσθεσε: «Έλεγχοι γίνονται σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι έλεγχοι σε super market και αγορές είναι δειγματοληπτικοί. Αλλά στις πύλες εισόδου οι έλεγχοι είναι συνεχείς».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Προμαχώνας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, όπου έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά κλιμάκιο κτηνιάτρων επί 24ώρου βάσεως, με τη συμβολή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ , προκειμένου να γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των εισερχομένων φορτηγών με ζώα, σφάγια και αυγά και όχι δειγματοληπτικά.

Λιβανός: Η μέθοδος για τους ελέγχους

Υπάρχει πλέον on line ενημέρωση των τελωνείων προς τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠΑΑΤ όπου διασταυρώνονται τα στοιχεία από τους ελέγχους, τόσο στα σημεία εισόδου της χώρας, όσο και στον τόπο προορισμού, οι σφαγές, από το Σύστημα Καταγραφής ΑΡΤΕΜΙΣ του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ και τα αποθέματα αμνοεριφίων και αυγών, που τηρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με αυτή τη μέθοδο παρακολουθείται και ιχνηλατείται η πορεία των εισαγόμενων ζώντων αμνοεριφίων, σφάγιων και αυγών, ώστε να αποτρέπεται η όποια προσπάθεια επιτηδείων να «βαφτίσουν» ξένα προϊόντα ως ελληνικά, παραπλανώντας τον καταναλωτή, αισχροκερδώντας, βλάπτοντας την ελληνική παραγωγή και την εθνική οικονομία.

«Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να επιλέγει ό,τι εθνικότητας προϊόν επιθυμεί – είναι αυτονόητο ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αποτροπής των εισαγωγών- απλά πρέπει να γνωρίζει τί ακριβώς αγοράζει, τί πληρώνει και τί καταναλώνει στο πασχαλινό τραπέζι» δήλωσε ο κ. Λιβανός υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να αγοράζει αρνί τρίτης χώρας ως ελληνικό. Κάθε προϊόν πρέπει να έχει τη σήμανση της χώρας προέλευσης και φυσικά τις ανάλογες τιμές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments