Διεθνή

Λονδίνο: Ξενοδοχείο προσφέρει εδώδιμα αυγά Faberge

Λονδίνο: Ξενοδοχείο προσφέρει εδώδιμα αυγά Faberge
Λονδίνο: Ξενοδοχείο προσφέρει εδώδιμα αυγά Faberge σε ειδικό πασχαλινό μενού.

Το ξενοδοχείο Ritz στο Λονδίνο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ενόψει του Πάσχα σε συνεργασία με τον οίκο Faberge. Ο executive chef του ξενοδοχείου, Τζον Ουίλιαμς δημιούργησε ειδικό πασχαλινό μενού τριών πιάτων, το Faberge Easter luncheon menu εμπνευσμένο από συλλογή των πολύτιμων αυγών του ρωσικού οίκου κοσμημάτων Φαμπερζέ.

Το πρώτο πιάτο είναι ένα βρώσιμο αυγό Faberge, εμπνευσμένο από μία από τις πιο εικονικές δημιουργίες της μάρκας: το Μωσαϊκό Αυγό του 1914.

Το αυθεντικό αυγό από χρυσό, πλατίνα, σμάλτο, διαμάντια, ρουμπίνια, σμαράγδια, τοπάζια, χαλαζίες, ζαφείρια, σεληνόλιθους, γρανάτες κυκλοφόρησε σε 50 κομμάτια. Φτιάχτηκε ειδικά για τη Ρωσική Αυτοκρατορική Οικογένεια και ήταν έργο της πρώτης γυναίκας σχεδιάστριας Alma Pihl. Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να κατασκευαστεί. Το αυγό ανήκει στη Βρετανική Βασιλική Συλλογή.

Ο σεφ Τζον Ουίλιαμς αναπαράγει το φίνο, πολύτιμο, πολύχρωμο σχέδιο του Μωσαϊκού Αυγού σε ένα κέλυφος διακοσμημένο με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και καρότα γεμισμένο με απαλή μους αστακού. Το αυγό σερβίρεται πάνω σε μία στρώση χαβιάρι.

Η ιστορία του αυγού Faberge

Ο Ρώσος χρυσοχόος Πέτρ Καρλ Φαμπερζέ είναι το πρόσωπο του καλλιτέχνη χρυσοχόου που με τις δημιουργίες του πλημμύρισε τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Ο πατέρας του Γκούσταβ ίδρυσε το κοσμηματοπωλείο Φαμπερζέ το 1842 και μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πλέον γνωστά ρωσικά ονόματα στον κόσμο και φυσικά το όνομα που συμβολίζει την ύψιστη πολυτέλεια.

Τα «Aυγά Φαμπερζέ», έγιναν στην ουσία το σύμβολο του πλούτου του αυτοκρατορικού Οίκου της Ρωσίας. Η ομορφιά, η μεγαλοπρέπεια και η κομψότητα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τις δημιουργίες του Φαμπερζέ. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθεί το ταλέντο και η τέχνη, οι παραδόσεις και οι τολμηρές τεχνοτροπίες, και οι εντυπωσιακές συλλογές, στις οποίες πολλά από τα εκθέματα του έχουν σχέση με μυστήρια και μύθους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments