Ελλάδα

Βρετανία: Εκτός πράσινης λίστας τα ελληνικά και ισπανικά νησιά

Βρετανία: Εκτός πράσινης λίστας τα ελληνικά και ισπανικά νησιά
Βρετανία: Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως τα ελληνικά και ισπανικά νησιά θα μείνουν εκτός της πράσινης λίστας για τον τουρισμό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η Βρετανία φέρεται πως μετά τη χαλάρωση των μέτρων θα αφήσει εκτός της λεγόμενης «πράσινης» λίστας τα νησιά της Ελλάδας και της Ισπανίας. Η κυβέρνηση Τζόνσον αναμένεται ανακοινώσει τη λίστα που με τις χώρες που οι Βρετανοί δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους και μέσα σε αυτές δεν θα είναι η χώρα μας και η χώρα της Ιβηρικής, που αποτελούν τους δυο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Άγγλων. Την ίδια στιγμή που βρετανική έρευνα υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου πως μία δόση του εμβολίου Pfizer δεν προφυλάσσει πλήρως από τις μεταλλάξεις του covid.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως αυτή η σκέψη έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός πως τα νησιά καταγράφουν πολύ λιγότερα κρούσματα κορονοϊού από την ενδοχώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που επικαλείται η Sun, πολύ λίγες χώρες θα καταφέρουν να μπουν σε αυτή την «πράσινη» λίστα.

Όπως φαίνεται η βρετανική κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένα και πολύ αυστηρά κριτήρια στον καταρτισμό της λίστας της, όπως το πόσοι από τους πολίτες της χώρας έχουν εμβολιαστεί, πόσα είναι τα κρούσματα, αν υπάρχουν μεταλλάξεις και πόσο καλή είναι η ιχνηλάτιση των κρουσμάτων. Επίσης τονίζεται πως θα δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα θυμίζει τα φανάρια τους δρόμους με τα τρία χρώματα, το κόκκινο, το πράσινο και το πορτοκαλί.

Η πολυαναμενόμενη λίστα θα δημοσιευτεί πιθανότατα εντός αυτής της εβδομάδας, λογικά Πέμπτη ή Παρασκευή και σύμφωνα με τη Sun το πράσινο φως έχουν εξασφαλίσει η Ισλανδία, η Μάλτα, το Ισραήλ και το Γιβραλτάρ. Στο πορτοκαλί φέρεται πως θα είναι οι πιο αγαπημένοι καλοκαιρινοί προορισμοί των Άγγλων όπως η χώρα μας, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ από τους γνωστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς μόνο η Πορτογαλία μπορεί να μπει στο πράσινο, σύμφωνα με τη Sun.

Πως αξιολογεί το Λονδίνο την Ελλάδα

Η Sun σημειώνει ότι η Ελλάδα «έτρεξε» να εμβολιάσει τους κατοίκους 85 νησιών έως τον Μάιο για να είναι σίγουρη πως Βρετανοί τουρίστες θα μπορούσαν να τα επισκεφτούν μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις διεθνών ταξιδιών. Νησιά όπως η Κύθνος έχουν εμβολιάσει πάνω από το μισό των ενηλίκων.

Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, με εμβολιασμένο πάνω από το ένα τέταρτο των πολιτών της, τόνισε στην Telegraph ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. «Η Κρήτη είναι ένας ασφαλής προορισμός, που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των τουριστών στο νησί. Περιμένουμε τις θετικές αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης», ανέφερε.

Το φανάρι

Χώρες στο κόκκινο: 10 μέρες καραντίνα σε ξενοδοχείο μετά την επιστροφή.

Πληρωμή του δωματίου του ξενοδοχείου κόστους τουλάχιστον 1.750 λιρών

Αρνητικό τεστ πριν από την επιστροφή

Δυο PCR τεστ μετά την επιστροφή τη δεύτερη και την όγδοη μέρα.

Χώρες στο πορτοκαλί: 10 μέρες αυτοαπομόνωση μετά την επιστροφή

Αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή στη Βρετανία

Δυο PCR τεστ τη δεύτερη και την όγδοη μέρα της επιστροφής.

Χώρες στο πράσινο: Χωρίς καραντίνα

Αρνητικό τεστ μετά την επιστροφή στη Βρετανία

PCR τεστ δυο μέρες μετά την επιστροφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments