Ελλάδα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Ξεκινούν και πάλι σε όλη τη χώρα

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Ξεκινούν και πάλι σε όλη τη χώρα
Εμβολιασμοί Ελλάδα: Μετά από την προσωρινή διακοπή λόγω Πάσχα πρόκειται να συνεχιστούν σήμερα οι εμβολιασμοί, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα προχωρούν γοργά, ενώ όλο και περισσότερες ηλικιακές ομάδες παίρνουν σειρά. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα και για εκείνους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45-49. Επίσης λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης αρχίζουν να αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι 30-39 και 40-44 και η επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτή των 44-49 φαίνεται πως να επιθυμεί να σπεύσει να εμβολιαστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες ώρες κλείστηκαν 260.000 ραντεβού.

Ελλάδα κορωνοϊός

Εμβολιασμοί

Άνοιξε η πλατφόρμα των 45-49

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και είχαν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η δυνατότητα να κλείσει κανείς το ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό. Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι μεταξύ 45-49 μπορούν να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Πότε θα ανοίξει οι πλατφόρμα για τους 18-30

Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, με βάση τον σχεδιασμό θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από τον Ιούνιο. «Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών» σημείωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Υπενθυμίζεται πως νέες γραμμές εμβολιασμών ανοίγουν για ηλικιακές ομάδες, ενώ τα κέντρα λειτουργούν επί 7ήμερης βάσης, ακόμη και εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρόγραμμα γίνεται ολοένα και πιο ευέλικτο.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε αναφέρει πως, έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι μέχρι χτες είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44.

Επίσης, πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους. Τόνισε μάλιστα, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα από την Τετάρτη του Πάσχα, 5 Απριλίου.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments