Πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης: Μήνυμα στον Μπάιντεν για να αρθεί το εμπάργκο στην Κούβα

Δημήτρης Παπαδημούλης: Μήνυμα στον Μπάιντεν για να αρθεί το εμπάργκο στην Κούβα
Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δήλωση για την Κούβα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με δήλωσή του καλεί την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να πάρει την απόφαση για άρση του εμπάργκο στην Κούβα και να μη συνεχίσει τις πολιτικές του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

O αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προέβη σε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του Πολιτιστικού Συλλόγου «’Χοσέ Μαρτί’ – Αλληλεγγύη για την Κούβα» για τον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Στη δήλωσή του, η οποία αναπαρήχθη ιδιαίτερα από αρκετά ισπανόφωνα μέσα, o Δημ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει την ανάγκη να αρθεί αυτή η «αναχρονιστική και απάνθρωπη πρακτική» του εμπάργκο που έχει επιβληθεί για πάνω από 60 χρόνια και ενισχύθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης Τραμπ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν «σοβαρές οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις» λόγω της πανδημίας και στην Κούβα.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Παπαδημούλης αναμένεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με την Αντιπρόεδρο της εθνικής λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κούβας.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η δήλωσή του

«Τον Απρίλιο του 2019, η κυβέρνηση Τραμπ ενίσχυσε τις ήδη απαράδεκτες οικονομικές κυρώσεις προς την Κούβα, σε μια απόπειρα στραγγαλισμού της Κουβανικής οικονομίας. Αναίρεσε έτσι, τα όποια μικρά θετικά βήματα είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Ομπάμα τον Απρίλιο του 2015, με τη σταδιακή χαλάρωση των κυρώσεων.

Τα μέτρα αυτά μειώνουν περαιτέρω τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σε απάνθρωπο βαθμό το βιοτικό επίπεδο του Κουβανικού λαού.

Το ασφυκτικό εμπάργκο των ΗΠΑ που έχει επιβληθεί από το 1960, πάνω από 60 χρόνια τώρα, αποτελεί μια αναχρονιστική και απάνθρωπη πρακτική που καταδικάζεται κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες, σχεδόν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Προεκλογικά, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επανεξετάσει αυτές τις κυρώσεις. Αυτό που θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα του νέου Προέδρου, είναι τα λόγια να γίνουν πράξη. Γιατί κάθε μέρα υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις, ειδικά σε μια περίοδο που και η Κούβα μαστίζεται από την πανδημία.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Έστειλε μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν για την Κούβα

Δημήτρης Παπαδημούλης: Έστειλε μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν για την Κούβα

Οποιαδήποτε καθυστέρηση πρέπει να αποφευχθεί. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι, να χτίσουμε επιτέλους γέφυρες κατανόησης και διαλόγου σε όλα τα επίπεδα, στην Κοινωνία των Πολιτών, στο διακοινοβουλευτικό και το διακρατικό επίπεδο. Πιστεύω ότι με τον αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία, μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε περισσότερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments