Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Πότε ανοίγουν όλα τα εμβόλια

Βασίλης Κικίλιας: Πότε ανοίγουν όλα τα εμβόλια
Βασίλης Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας μίλησε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και για το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30 έως 44 ετών.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε σχετικά με το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια. Ο υπουργός είχε μιλήσει σχετικά με τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca. Επίσης έχει αναφέρει πως τα νησιά είναι μεγάλη προτεραιότητα για τους εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε ότι αφορά στο ερώτημα που τίθεται για το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο αυτό της AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα των 30-44, αυτό θα γίνει πριν τα τέλη Μαϊου. «Εξηγήσαμε άλλωστε ότι τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες», πρόσθεσε.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Μόνο οι 45 έως 49 έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια

Σημειώνεται ότι γι’ αυτό το διάστημα μπορούν να εμβολιάζονται οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες μόνο με το AstraZeneca. Η ηλικιακή ομάδα από 45 έως 49 έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου και οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο. Χτες, ανέφερε, ότι ξεπεράσαμε τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες.

«Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα», είπε.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες, 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Μάλιστα η ανταπόκριση των ηλικιακών ομάδων αυτών ήταν εντυπωσιακή, με μαζική είσοδο στο σύστημα και μαζικό κλεισιμό ραντεβού για εμβολιασμό ήδη από τις πρώτες ώρες που δόθηκε η δυνατότητα. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 45-49 έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Βασίλης Κικίλιας: «Στόχος οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα»

Μάλιστα έκανε λόγο για καθημερινό σπάσιμο των ημερήσιων εμβολιασμών και όπως τόνισε η επιτάχυνση της διαδικασίας με το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ώστε από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1500 εμβολιαστικά κέντρα έχει στόχο «να αγγίξουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Ο υπουργός Υγείας πάντως άφησε αιχμές για τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιών με το AstraZeneca λέγοντας ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments