Πολιτική

Εμβολιασμός: Τα προνόμια που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους εμβολιαστούν

Εμβολιασμός: Τα προνόμια που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους εμβολιαστούν
Εμβολιασμός: Αυτό σκέφτεται η κυβέρνηση σε σχέση με τους πολίτες που έχουν κάνει ή θα κάνουν το εμβόλιο. Ποιος ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου.

Ο εμβολιασμός των πολιτών τρέχει και η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει προνόμια σε όσους έχουν κάνει ή θα κάνουν το εμβόλιο. Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όσους είναι από 30 έως 44 ετών στα τέλη Μαΐου, ενώ η κυβέρνηση περιμένει αύριο την εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων σε σχέση με το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρει η στήλη του «Βηματοδότη», η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει κίνητρα σε δύο φάσεις στους πολίτες για να εμβολιαστούν όλοι. Η πρώτη είναι να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους και δεύτερη να μπορούν να ταξιδεύουν.

Όπως αναφέρει η στήλη, στο ερώτημα πώς θα εντοπίζονται αυτοί που έχουν εμβολιασθεί και έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, την απάντηση δίνει ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού: «Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επιδεικνύουν».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Μάλιστα, την ίδια μέρα έσπασε και το ρεκόρ εμβολιασμών σε μία ημέρα με πάνω από 100.000 πολίτες να λαμβάνουν τη δόση του εμβολίου.

Εμβολιαστικά κέντρα

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα με βάση το επίσημο σάιτ των εμβολιασμών, 3.424.468 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

2.333.934 εμβολιασμοί 1ης δόσης και 1.090.534 εμβολιασμοί 2ης δόσης. Σήμερα, Πέμπτη 6/5, έγιναν 114.680 εμβολιασμοί, ένα ακόμα μεγάλο πολύ μεγάλο νούμερο σε μια μόνο μέρα.

Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» αφού οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.

Παράλληλα, εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 εμβολιασμών κάθε ημέρα. Όπως διευκρίνισε, εντός του Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments