Πολιτική

Άρση lockdown: Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση στην Επιτροπή

Άρση lockdown: Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση στην Επιτροπή
Άρση lockdown: Η αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είναι κρίσιμη για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Η κυβερνητική πρόταση.

Η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά, όπως αναφέρουν συνεχώς σε δηλώσεις τους στελέχη της κυβέρνησης, αλλά όσο πλησιάζουμε προς τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός, τόσο περισσότερα περιοριστικά μέτρα θα καταργούνται. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι τουρίστες, ενώ οι πολίτες της χώρας να μην μπορούν να το κάνουν.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για την κυβερνητική πρόταση που θα υπάρχει αύριο προς την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει. Θυμίζουμε ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν όλες οι νέες αποφάσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύνοπτικά, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει:

  • Άνοιγμα μουσείων στις 14 Μαΐου
  • 15 Μαΐου άνοιγμα του τουρισμού – Για την ίδια μέρα υπάρχει και η σκέψη για κατάργηση του SMS με βάση και την επιδημιολογική εικόνα
  • Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετείται χρονικά στις 20/5 – 24/5
  • Τα θερινά σινεμά υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν γύρω στις 21/5
  • Για τις 28/5 υπάρχει η σκέψη να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους
  • Παράλληλα, στο τραπέζι είναι η επέκταση του ωραρίου μετά τις 23.00.
Άρση lockdown: Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση στην Επιτροπή

Άρση lockdown: Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση στην Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση τωνλοιμωξιολόγων θα πάρει μέρος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός θα κάνει την πρόταση προς την Επιτροπή που θα αφορά στο άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά, αλλά και στη διεξαγωγή συναυλιών.

Στην αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα συζητηθεί και το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και αναμένεται να παρθεί η επίσημη απόφαση.

Τι έχει ήδη αποφασιστεί να ανοίξει

Εκτός από τα σχολεία στις 10 Μαΐου και τον τουρισμό και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις που ανοίγουν 15 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία: «Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας».

Για τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, καθώς και τα Κολέγια που ανοίγουν από τις 17 Μαΐου, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα μέτρα εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments