Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Κορωνοϊός ενημέρωση: 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
Κορωνοϊός ενημέρωση: «Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ενώ στην ενημέρωση συμμετείχαν και οι καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η σημερινή ενημέρωση ξεκίνησε με την Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ανέλυσε αρχικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία έφτασε τις 391, παρουσιάζοντας μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου,  η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Αυτό φαίνεται κι από τις σημερινές εισηγήσεις μας που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό. Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου. Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα», ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments