Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αισιόδοξος ο ΠΟΥ για την διοργάνωση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αισιόδοξος ο ΠΟΥ για την διοργάνωση
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την διοργάνωση τους.

Το Τόκιο έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας είναι πάρα πολλά. Μάλιστα, οι ειδικοί πρόσφατα είχαν ζητήσει να αναβληθούν ξανά. Επίσης, τα μέτρα που έχει λάβει η Επιτροπή αυξάνονται συνεχώς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάικ Ράιαν σε ενημέρωση ανέφερε ότι «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες», περιγράφοντας τις ιαπωνικές αρχές ως «εξαιρετικά ικανές» να λαμβάνουν αποφάσεις για το πώς θα διοργανώσουν τους Αγώνες, αποφεύγοντας την κοινωνική ανάμιξη που θα μπορούσε να εξαπλώσει τον ιό.

Μεγάλη ανησυχία για την διοργάνωση

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που υπάρχει ανησυχία για τη διοργάνωση, καθώς οι πολίτες της Ιαπωνίας δείχνουν αρνητική διάθεση για την πραγματοποίηση των Αγώνων. Ωστόσο από επίσημα χείλη, αυτό που ακούγεται είναι ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, και η δήλωση του ΠΟΥ ενισχύει την άποψη αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κορυφαίος αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής παραδέχεται μεν την «ανησυχία» που προκαλεί η αρνητική διάθεση των πολιτών της Ιαπωνίας για τους Αγώνες, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σενάριο να μην προχωρήσει η διοργάνωση.

«Η διοργάνωση προχωρά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ και πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζον Κόουτς σε δημοσιογράφους.

Η αβεβαιότητα του κορωνοϊού

Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που συνδέεται με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη των θεατών μέχρι τον Ιούνιο, αλλά και τον αριθμό τους. Ήδη, τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών από το εξωτερικό. Το ενδεχόμενο για Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι τώρα ανοιχτό, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Ενόψει της εξέτασης της εξέλιξης των τοπικών μολύνσεων που αφορούν νέα στελέχη (του ιού), συμφωνήσαμε ότι θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την παρουσία (τοπικών) θεατών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), καθώς και του «Τόκιο 2020», των τοπικών αρχών και της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments