Τεχνολογία

Παραπληροφόρηση: Το Facebook φτιάχνει νέους κανόνες

Παραπληροφόρηση: Το Facebook φτιάχνει νέους κανόνες
Παραπληροφόρηση: Ακολουθώντας τα βήματα του Twitter, το Facebook προχωρά στην δημιουργία νέων κανόνων για τα fake news.
Παραπληροφόρηση: Ακολουθώντας τα βήματα του Twitter, το Facebook προχωρά στην δημιουργία νέων κανόνων για τα fake news.

Μέτρα για την παραπληροφόρηση ετοιμάζεται να λάβει το Facebook. Νέες λειτουργίες σε Messenger και Instagram θα καθιερώσει το Facebook. Να θυμίσουμε ότι το Twitter είχε αγοράσει την υπηρεσία ειδήσεων scroll προκειμένου να μπορέσει να περιορίσει τα fake news.

Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προειδοποιεί τους χρήστες όταν αυτοί επιθυμούν να κάνουν share ένα άρθρο. Ο λόγος της νέας αλλαγής είναι προκειμένου να περιοριστεί η παραπληροφόρηση.

Οι νέοι κανόνες

Συγκεκριμένα, αν κάποιος επιχειρήσει να μοιραστεί ένα άρθρο στο Facebook, το οποίο δεν έχει διαβάσει ο ίδιος, θα του εμφανιστεί μία ειδοποίηση η οποία θα τον προτρέπει πρώτα να το διαβάσει και αφού συμφωνεί με το περιεχόμενο να κάνει την κοινοποίηση. Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική άρα ο χρήστης μπορεί να κάνει το share του ακόμη κι αν δεν διαβάσει τελικά το άρθρο.

Η δέσμη των ενεργειών για τον περιορισμό των fake news

Η απόφαση για την ειδοποίηση αυτή ελήφθη από την πλατφόρμα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις αναληθείς ή τροποποιημένες πληροφορίες, αφού πολύ συχνά οι χρήστες κοινοποιούν περιεχόμενα κρίνοντας μόνο από τον τίτλο και όχι από το περιεχόμενο.

«Από σήμερα, δοκιμάζουμε έναν τρόπο για να προωθήσουμε μια πιο ενημερωμένη κοινοποίηση άρθρων. Εάν πρόκειται να μοιραστείτε ένα άρθρο ειδήσεων που δεν έχετε ανοίξει, θα σας προτείνουμε να το ανοίξετε και να το διαβάσετε, πριν το μοιραστείτε με άλλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση του Facebook. Θυμίζουμε ότι την τακτική ακολουθεί και το Twitter.

Η νέα λειτουργία στο Messenger

Σχετικά με το Messenger αρχικά οι χρήστες θα συναντήσουν τα νέα θέματα «Selene Chat» και την ολοκαίνουργια συλλογή αυτοκόλλητων Star Wars. Επίσης από δω και πέρα προκειμένου να στείλει κάποιος ηχητικό μήνυμα, δεν θα χρειάζεται να έχει παρατεταμένα το δάχτυλο του στο κουμπί εγγραφής.

Με τη νέα ενημέρωση θα αρκεί απλώς να ακουμπήσει μία φορά το μικρόφωνο στην εφαρμογή.  Τέλος με τη νέα λειτουργία «Swipe to Archieve», θα επιτρέπεται η εύκολη απόρριψη των μηνυμάτων με ένα γρήγορο «swipe».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments