Ελλάδα

Μόσιαλος: Η παρέμβαση για τους αρνητές εμβολιασμών

Μόσιαλος: Η παρέμβαση για τους αρνητές εμβολιασμών
Μόσιαλος: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας και αναφέρθηκε στο ζήτημα των μασκών. Τι είπε για τα εμβόλια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος απάντησε με έναν χιουμοριστικό τρόπο στα ερωτήματα των αρνητών των εμβολίων. Να σημειώσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, όπως το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών που ανοίγουν από αύριο ή την επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που θα γίνει από τις 10 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής του LSE έκανε μία ιδιαίτερη «παρέμβαση» στα ερωτήματα πολιτών-αρνητών του εμβολιασμού σε κλειστές ομάδες τα οποία ωστόσο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με τα εμβόλια.

Το τρολάρισμα

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μόσιαλος σατιρίζει το ερώτημα ενός μέλους μίας ομάδας με όνομα «Οι Ανεμβολίαστοι» σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί σε περίπτωση ανάγκης για μετάγγιση πως ο δότης αίματος δεν έχει εμβολιαστεί…

Όπως λέει ο Ηλίας Μόσιαλος, η λύση είναι… πολύ απλή. «Θα του κάνετε εξέταση αντι-ψέκ αντισωμάτων».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, «αν τα έχει τότε πάτε για τον επόμενο. Θα κοστίσει λιγάκι η διαδικασία αλλά θα είστε σίγουροι. Αν πρόκειται για επείγουσα μετάγγιση αίματος τότε θα πάρετε ένα μικρό ρίσκο να αλλάξει το DNA σας και να γίνετε Εσκιμώος»

Η ανάρτηση – τρολάρισμα Μόσιαλου

Για την ινδική μετάλλαξη

Αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία «σαρώνει» την Ινδία με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά είπε πως «η Ινδία λέει ότι το εμβόλιο που παράγεται στην χώρα, το Novavax, αντιμετωπίζει την ινδική μετάλλαξη, ενώ φαίνεται ότι την αντιμετωπίζουν και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών».

Για το πότε θα πετάξουμε τη μάσκα, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και φτάσουν σε ένα επίπεδο 50%-60% στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο, όμως σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως για τους εργασιακούς χώρους, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να είναι πάνω από το 60% και κάτι τέτοιο αργεί να γίνει».

Τέλος, κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό, λέγοντας «θέλουμε όλο και περισσότερους και μάλιστα ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments