Ελλάδα

Βατόπουλος: Η άρση του lockdown έγινε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους

Βατόπουλος: Η άρση του lockdown έγινε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους
Βατόπουλος: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας εξήγησε τους λόγους που η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση του πολύμηνου lockdown.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στην άρση του lockdown, τονίζοντας πως έγινε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, ενώ τόνισε πως δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε στο MEGA και εξήγησε γιατί τελικά η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για τη χαλάρωση των μέτρων, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα συγκριτικά με όταν η χώρα μπήκε σε καραντίνα.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι λόγοι που οδήγησαν σε άρση της πολύμηνης καραντίνας οφείλεται σε πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους και όχι στο γεγονός ότι η χώρα ξεμπέρδεψε με τον κορωνοϊό.

«Είμαστε λίγο καλύτερα, αλλά να μην χαλαρώσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται άνοιγμα γιατί τελειώσαμε με τον κορονοϊό, είναι όροι πολιτικής, να ανοίξει η οικονομία και η κοινωνία».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «η πολιτική δεν είναι οριζόντια μέτρα, αλλά τεστ κτλ».

Βατόπουλος: Τι ανέφερε σχετικά με τους γάμους και την απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

Επιπλέον, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, τα οποία έχουν προκαλέσει ορισμένες αντιφάσεις, όπως στην περίπτωση των δεξιώσεων.

«Είναι λίγο αντιφατικό οι περιορισμοί στον γάμο, αλλά δεν πας να φας, αλλά να κάτσεις και να χορέψεις», είπε ο κ. Βατόπουλος. «Υπάρχουν αντιφάσεις, ενώ η πανδημία είναι μπροστά μας και η αναζωπύρωση είναι υπαρκτή, προσπαθούμε να ανοίξει η Πολιτεία με μικρές πιθανότητες πισωγυρίσματος», δήλωσε στο Mega.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στη μουσική που απαγορεύεται στην εστίαση και είπε ότι «προς το παρόν υπάρχει ο φόβος, ότι αν υπάρχει μουσική θα βγαίνουν τα σταγονίδια και θα έχουμε διασπορά κρουσμάτων, γιατί θα μιλάμε πιο δυνατά».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, θέτοντας ως ανώτατος όριο το 100 άτομα, κάτι που πρόκειται να ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Όσον αφορά την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας της επηρεάζεται σαφώς από την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 00:30, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης για όλο τον Μάιο. Το παραπάνω μέτρο θα επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments