Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα self test σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα self test σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία
Κορωνοϊός: Τα παιδιά που πάνε σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς δεν θα υποβληθούν σε self test, παρά μόνο οι εργαζόμενοι δύο φορές την εβδομάδα.

Στη σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, καθώς και την επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα παιδιά δεν θα υποβάλλονται σε self test, παρά μόνο οι εργαζόμενοι, για τους οποίους προβλέπονται δύο self test την εβδομάδα.

Στις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως πλέον μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται μία μόνο φορά σε self test, το οποίο θα διενεργείται εντός 24 ωρών, πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Κρούσματα σήμερα 13/5

Τι προβλέπεται εάν το self test είναι θετικό

Για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολικών μονάδων, μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, με την οποία μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές, οι οποίοι μπορούν μέσω της σχολικής τους κάρτας, στην οποία θα έχει δηλωθεί το θετικό αποτέλεσμα, να μεταβούν για διενέργεια δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Σε περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ εάν είναι αρνητικό οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν σχετική βεβαίωση και επιστρέφουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι η διάθεση των self test γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Ιδιαίτερα, για τους εκπαιδευτικούς και τους ανήλικους μαθητές γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενώ τα self test των ανήλικων μαθητών παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο τις εργάσιμες ημέρες.

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον ιό

«Μπορεί σταδιακά να κάνουμε βήματα στην κανονικότητα, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε επιμελείς. Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και κάθε απροσεξία μας δρα προς όφελός του», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η άρση των περιορισμών δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. Τηρούμε τους κανόνες, γιατί αυτοί αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας απέναντι στον ιό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «κάθε εμβόλιο μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments