Πολιτική

Μακρή σχολεία: Υποδειγματική η εφαρμογή των μέτρων

Μακρή σχολεία: Υποδειγματική η εφαρμογή των μέτρων
Μακρή σχολεία: Η υφυπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σχολίασε την πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε σχετικά το άνοιγμα των σχολείων και την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Να θυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση της κας Κεραμέως για παράταση του σχολικού έτους, η κυρία Μακρή είχε επαναλάβει σε παλιότερες δηλώσεις της ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, υπογράμμισε ότι η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία εξελίχθηκε ομαλά και τόνισε ότι τα προβλήματα με τους αρνητές είναι μικρά.

“Εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία”

«Εξελίχθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά τα σχολεία με την υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές. Σχεδόν καθολικά, η διαδικασία ήταν πολύ ομαλή. Οι αρνητές βαίνουν εξαφανιζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά αντιδράσεις γονέων, η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι υπήρχε μία μήνυση στην Κρήτη ενώ ξεκαθάρισε ότι αν κάποιος εκπαιδευτικός μηνυθεί επειδή εφαρμόζει το νόμο, η πολιτεία θα καλύπτει τα δικαστικά έξοδα.

Σχετικά με την αλλαγή της υποχρέωσης των self test

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι αρχικά λόγω του 15ημέρου που δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης κρίθηκε αναγκαίο να απαιτηθούν δύο σελφ τεστ ανά εβδομάδα για το άνοιγμα των σχολείων. Στη συνέχεια, όπως είπε, κρίθηκε ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο και λήφθηκε η απόφαση για ένα σελφ τεστ ανά εβδομάδα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η Ζέττα Μακρή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί λίγο νωρίτερα η ημερομηνία, λέγοντας: «Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο».

Ζέττα Μακρή: Για τα self test και την αυτοεξέταση των παιδιών

Για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Όπως είπε, τα self test θα είναι ένα από τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ παράλληλα θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν τους τελευταίους μήνες, όπως η χρήση μάσκας και αποστάσεων, οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι το βράδυ της Πέμπτης λήγει η διορία για δήλωση ενδιαφέροντος, που είχε αρχίσει φτάνοντας σε «ποσοστό 30% και συνεχίζεται με αυξητικό ρυθμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments