Ελλάδα

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης
Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης έρχονται για το lockdown. Τι προβλέπεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αργεί η επαναφορά της μουσικής.
Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης έρχονται για το lockdown. Τι προβλέπεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αργεί η επαναφορά της μουσικής.

Με την άρση του lockdown και τη σταδιακή επαναφορά στην πρότερη πραγματικότητα, όσο επιτρέπει κάτι τέτοιο ο κορωνοϊός, ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες θα ξεκινήσουν να ανοίγουν. Σήμερα, περισσότερα από 60.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα προς άλλους προορισμούς.

Άρση lockdown: Ποια είναι τα επόμενα βήματα χαλάρωσης

Ανοίγουν ξανά από τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί με δύο self tests την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς ενώ τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων περιλαμβάνουν:

  • 17/5: Επαναλειτουργία δημοσίων / ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών
  • 21/5: Επαναλειτουργία θερινών σινεμά (75% πληρότητα)
  • 28/5: Επαναλειτουργία θεαμάτων / συναυλιών σε υπαίθριο χώρο (50% πληρότητα)
  • 31/5: Επαναλειτουργία γυμναστηρίων για όλους (επαναξιολόγηση)
Άρση lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, κάποια στιγμή, πιθανότατα στις αρχές του Ιουνίου, θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση η οποία σε όλη τη διάρκεια του Μαίου είναι στην σίγαση. Για τις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων γίνονται προσπάθειες μήπως αυξηθεί το όριο των 100 παρισταμένων ατόμων που υπάρχει αυτή την στιγμή. Όσομ αφορά την εκρεμμόηττα των εσωτερικών χώρων εστίασης υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50-70% προς το τέλος Ιουνίου γιατί τότε θα έχει εμβολιαστεί το 50% των ενήλικων πολιτών έστω και με την πρώτη δόση.

Άρση lockdown: Πότε θα έρθουν τα μπόνους σε εμβολιασμένους

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αυτή η συζήτηση δεν θα γίνει γιατί η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ηλικίων 18-30 ετών θα ανοίξει μέσα Ιουνίου άρα τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από τέλος του μήνα αρχές Ιουλίου άρα προκειμένου να υπάρχει μια αναλογικότητα αυτή η συζήτηση πιθανότητα να γίνει από τον Ιούλιο και μετά. Άρση lockdown

Άρση lockdown: Τα στοιχεία από τα διόδια

Σε 60.467 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 του Σαββάτου 15 Μαϊου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.600 οχήματα και από τις Αφίδνες 26.867. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 37.254 οχήματα. Τα 19.100 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 18.154 από των Αφιδνών. Άρση lockdown

Το προηγούμενο 24ωρο, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (από τις 06:00 της Παρασκευής 14 Μαΐου έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 15 Μάϊου), εξήλθαν συνολικά 65.385 οχήματα, τα 33.998 από την Ελευσίνα και τα 31.387 από τις Αφίδνες. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο 24ωρο, εισήλθαν, από τα ίδια σημεία, 39.770 οχήματα, τα 18.120 από Ελευσίνα και τα 21.650 από Αφίδνες. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας διεξάγεται κανονικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments