Διεθνή

Johnson & Johnson: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις στην ΕΕ

Johnson & Johnson: Νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις στην ΕΕ
Johnson & Johnson: Η εταιρία έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από το 10% του στόχου.

Μετά την καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων από την AstraZeneca, νέος πονοκέφαλος έφτασε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με όσα ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, η εταιρία Johnson & Johnson θα περιορίσει τις αποστολές της αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο η εταιρία είχε ανακοινώσει πως θα καθυστερούσε τις παραδόσεις των εμβολίων, καθώς εξέταζε τα περιστατικά θρομβώσεων που είχαν προκύψει μετά τον εμβολιασμό.

Βάσει συμβολαίου, η εταιρία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της το β΄τετράμηνο του 2021.

Ωστόσο, ενώ βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου τετραμήνου έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από το 10% του στόχου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και πόσες δόσεις θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι «καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία προσωρινή και περιορισμένη μείωση των παραδόσεων που αναμένεται να καλυφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο».

Και οι δύο πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέφεραν ότι ο στόχος των 55 εκατ. δόσεις έως το τέλος Ιουνίου, παραμένει ως έχει.

Johnson & Johnson: Καταγράφηκαν 28 περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν 28 περιστατικά σοβαρών θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο τα CDC είχε δώσει το «πράσινο φως» στο να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε εντοπίσει περιστατικά θρομβώσεων.

Σε μια παρουσίαση των μέχρι σήμερα αποδεικτικών στοιχείων, τα CDC «συνηγορούν σε μια εύλογη αιτιώδη συνάφεια» μεταξύ της χορήγησης του εμβολίου της J&J και περιστατικών θρομβώσεων με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS). Το TTS περιλαμβάνει θρομβώσεις αίματος που συνδέονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Τρεις από τους 28 ανθρώπους πέθαναν. Προηγουμένως, έως τις 25 Απριλίου, τα CDC είχαν αναφέρει 17 περιπτώσεις θρομβώσεων μεταξύ των περίπου 8 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο.

Όπως υπογραμμίζεται, τα περιστατικά φαίνεται ότι είναι παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη.

Το σύνδρομο δεν φαίνεται να σχετίζεται με κανένα από τα εμβόλια κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech ή της Moderna.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 49 ετών, τόνισαν τα CDC. Τα ποσοστά στις γυναίκες ηλικίας 30-39 και 40-49 ήταν ιδιαίτερα υψηλά, σύμφωνα με την παρουσίαση, 12,4 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο και 9,4 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο, αντίστοιχα.

Μόνο έξι από τα περιστατικά θρομβώσεων που εντοπίστηκαν ήταν άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments