Τεχνολογία

Apple Music: Τι αλλάζει από τις αρχές Ιουνίου

Apple Music: Τι αλλάζει από τις αρχές Ιουνίου
Apple Music: H εταιρεία ετοιμάζεται να ενσωματώσει ένα νέο πακέτο που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της μουσικής της υπηρεσίας.

Το Apple Music αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο για το Spotify. Η δεύτερη πλατφόρμα είναι μακράν η κορυφαία στην προτίμηση του κόσμου και πλέον κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο πλατφόρμες είναι ότι το Spotify δίνει στον χρήστη την επιλογή να ακούσει το υλικό που υπάρχει δωρεάν. 

Παρόλα αυτά, το Apple Music αναμένεται να προσφέρει διάφορες επιλογές στην ποιότητα ακρόασης μουσικής. Η Apple φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρει από τις αρχές Ιουνίου, την επιλογή της υψηλής πιστότητας.

Πακέτο αναβάθμισης

Το Apple Music αναμένεται να πάρει ένα πακέτο αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει σε όσους δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα της μουσικής ακρόασης. Έτσι, οι επιλογές που θα δοθούν στους συνδρομητές της υπηρεσίας θα είναι οι high efficiency, high quality, lossless και high resolution lossless.

Διαφορετικά πακέτα θα προσφέρουν την κάθε ποιότητα, ενώ διαφορετικές ανάγκες χώρου θα δημιουργούνται ανάλογα με το πακέτο που επιλέγει κανείς για την ακρόαση της μουσικής του. Για παράδειγμα, εάν επιλέξει κανείς να ακούσει ένα κομμάτι διάρκειας 3 λεπτών σε high resolution lossless διαμόρφωση θα καταναλώσει 145 ΜΒ δεδομένων.

Η Apple δίνει στη δημοσιότητα πολύ φιλόδοξα teasers για τις επερχόμενες αλλαγές στο Apple Music, αλλά όλα δείχνουν ότι δημιουργείται ένα πεδίο ανταγωνισμού με όρους ποιότητας ακρόασης στις μουσικές υπηρεσίες streaming.

Apple Music: Ποτέ δωρεάν – Δεν μπορεί να βγει κέρδος μόνο από τις διαφημίσεις

Μιλώντας σε μία ακρόαση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τα οικονομικά των streaming μουσικών υπηρεσιών και για το αν οι καλλιτέχνες πληρώνονται αρκετά, η επικεφαλής του Apple Music, Elena Segal, αποκάλυψε πως δε θα υπάρξει ποτέ μία δωρεάν έκδοση του.

«Δε νομίζουμε πως μία υπηρεσία υποστηριζόμενη από διαφημίσεις μπορεί να παράγει αρκετά έσοδα για να υποστηρίξουμε ένα υγειές συνολικά οικοσύστημα. Και επίσης θα ήταν ενάντια σε όλες τις βασικές αρχές μας σχετικά με την ιδιωτικότητα»,ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Η Segal αποκάλυψε επίσης πως η Apple είναι ανοιχτή και σε άλλες μορφές αποζημίωσης, γνωστές ως Equitable Remuneration, σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι χωρίζουν τα royalties 50/50 μεταξύ των δισκογραφικών και των καλλιτεχνών. Σε κάθε περίπτωση, αν ελπίζατε σε μία free έκδοση του Apple Music μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις. Το κοντινότερο που μπορείτε να έχετε σε δωρεάν, είναι η δωρεάν δοκιμή για μια συγκεκριμένη περίοδο που προσφέρεται σε όλους τους νέους συνδρομητές του Apple Music. Apple Music

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments