Τεχνολογία

Apple Music: Δεν θα είναι ποτέ δωρεάν

Apple Music: Δεν θα είναι ποτέ δωρεάν
Apple Music: Η εταιρία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δώσει ποτέ δωρεάν πρόσβαση στο υλικό της παρά τον έντονο ανταγωνισμό με το Spotify.

Το Apple Music αποτελεί τον μεγάλο αντίπαλο για το Spotify. Η δεύτερη πλατφόρμα είναι μακράν η κορυφαία στην προτίμηση του κόσμου και πλέον κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες. Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο πλατφόρμες είναι ότι το Spotify δίνει στον χρήστη την επιλογή να ακούσει το υλικό που υπάρχει δωρεάν. Βέβαια επιβάλει κάποιους περιορισμούς. Για παράδειγμα στην ποιότητα και την ένταση των τραγουδιών. Η μεγαλύτερη θυσία για όσους επιλέξουν το Free spotify είναι οι διαφημίσεις.

Θα περίμενε κανείς ότι η Apple θα κάνει κάτι αντίστοιχο για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό. Η Free εκδοχή θα μπορούσε να φέρει μεγάλη αύξηση στους χρήστες οι οποίοι μπορεί μελλοντικά να πλήρωναν για μια αναβάθμιση συνδρομής. Ωστόσο οι άνθρωποι της Apple δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια ένα στέλεχος της εταιρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο με κατηγορηματικό τρόπο.

Ο μεγάλος αντίπαλος του Apple Music

Ο μεγάλος αντίπαλος του Apple Music

Apple Music: Ποτέ δωρεάν – Δεν μπορεί να βγει κέρδος μόνο από τις διαφημίσεις

Μιλώντας σε μία ακρόαση της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τα οικονομικά των streaming μουσικών υπηρεσιών και για το αν οι καλλιτέχνες πληρώνονται αρκετά, η επικεφαλής του Apple Music, Elena Segal, αποκάλυψε πως δε θα υπάρξει ποτέ μία δωρεάν έκδοση του Apple Music.

“Δε νομίζουμε πως μία υπηρεσία υποστηριζόμενη από διαφημίσεις μπορεί να παράγει αρκετά έσοδα για να υποστηρίξουμε ένα υγειές συνολικά οικοσύστημα. Και επίσης θα ήταν ενάντια σε όλες τις βασικές αρχές μας σχετικά με την ιδιωτικότητα”,ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Η Segal αποκάλυψε επίσης πως η Apple είναι ανοιχτή και σε άλλες μορφές αποζημίωσης, γνωστές ως Equitable Remuneration, σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι χωρίζουν τα royalties 50/50 μεταξύ των δισκογραφικών και των καλλιτεχνών. Σε κάθε περίπτωση, αν ελπίζατε σε μία free έκδοση του Apple Music μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις. Το κοντινότερο που μπορείτε να έχετε σε δωρεάν, είναι η δωρεάν δοκιμή για μια συγκεκριμένη περίοδο που προσφέρεται σε όλους τους νέους συνδρομητές του Apple Music.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments